Сос “Песто”

вход през zajenata.bg
Сос “Песто”
admin
Добавена от: admin
19634
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 г босилек
2 скилидка чесън
2 с.л. кедрови ядки
2 с.л. пармезан
100 мл. зехтин
сол

Време: 10 минути

Листата на босилека (200 г) се нарязват на много ситно. Добавят се счуканият чесън (2 скилидка) и кедровите ядки (2 с.л.). Всичко се накълцва и посолява. Може да се използва кухненски робот, но трябва да се внимава сосът да не стане на пяна. На тънка струйка се добавя зехтинът (100 мл.), а накрая и пермезанът (2 с.л.). Всичко старателно се разбърква. Изсипва се в стъклена или емайлирана тенджерка, захлупва се и се съхранява на студено място. Сосът е подходящ за спагети и други видове паста.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft