Тирамису рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Тирамису с бишкоти и яйчен ликьор
164372

Тирамису с бишкоти и яйчен ликьор

сирене - 300 г Маскарпоне

извара - 300 г
захар - 200 г пудра
прясно мляко - 130 мл
сметана - 200 мл готварска
бишкоти - или бисквити Амарети
яйчен ликьор - 125 мл
масло - 10 г краве
какао - за пръсване
шоколадов сироп - за поднасяне

Разбийте на гладък крем Маскарпонето, изварата, захарта и прясното мляко. Отделно разбийте сметаната и постепенно я объркайте към крема.

В подходяща тавичка сипете малка част от крема. Отгоре натрошете бишкоти, полейте с яйчен ликьор и пак крем, бишкоти, ликьор. Редете така до край. Може да оставите бишкотите цели по желание.

Покрийте с останалия крем тирамисуто с яйчен ликьор и поръсете с пресято какао.

Оставете тирамисуто за няколко часа в хладилник преди да поднесете. Нарежете на парчета и поднесете с мляко шоколадов сироп. 

1 2 3 4 5
6
7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft