Черешови рогчета с пудра захар

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Черешови рогчета с пудра захар
Черешови рогчета с пудра захар
admin
Добавена от: admin
6006
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1ч.ч. бяло сухо вино
1ч.ч. свинска мас
1ч.л. сол
1ч.л. захар
3ч.ч. брашно
1 ванилия
1ч.ч. вишни от домашно сладко
100г  пудра захар

Брашното се пресява над пластмасова купа. Свинската мас се загрява за 1 минута в микровълнова печка. Към нея се добавят солта и захарта. Разбърква се да се разтворят съставките в горещата мас, след което се излива в средата на купата с брашно. Добавя се сухото вино, което трябва да е със стайна температура. Замесва се меко тесто, което се събира на топка. Разделя се на две или три топки. Фурната се включва да загрява. От всяка топка се разточва кора с дебелина половин сантиметър /може и по тънко/. Реже се на не много големи триъгълници. В средата на всеки се слага по 1 вишна. Навиват се на руло, като се тръгва от дългата страна към върха. По този начин те заемат формата на рогчета. Подреждат се в тавичка за печене. Пекат се до порозовяване. Овалват се още топли в пудрата захар. Подреждат се в купа. Когато изстинат, се покриват с прозрачно фолио, за да се запазят меки. Консумират се на следващия ден.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft