4-те най- ефективни начина да премахнем надраскано или пожълтяли петна с натурални средства

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
4-те най- ефективни начина да премахнем надраскано или пожълтяли петна с натурални средства
1850
4-те най- ефективни начина да премахнем надраскано или пожълтяли петна с натурални средства

Дръжки на хладилник и микровълнова фурна, панели на ключове и контакти, капака на пералнята, первази ... Снежно-бели чисто нови пластмасови части твърде бързо губят първоначалния си вид, но тук ние идваме на помощ

Пожълтяване върху пластмасата е често явление. И това не означава, че перваза на прозореца или хладилник не се мият често. Слънчевите лъчи, температурните амплитуди и контактът с човешки пръсти и други предмети, като например саксии цветя, водят до устойчиви петна.

Затова днес ще ви предложим няколко начина за избелване на пластмаса у дома . Всеки от предложените ефективно решава този проблем.

 

Как да елиминираме пожълтяванията

Оцетна есенция

Накиснете гъбата в есенция с концентрация 70–80% и разтрийте пожълтените петна върху пластмасата. След 5 минути изплакнете гъбата с вода и отново избършете повърхността. Средството перфектно се разтваря и мазнини. Важно : носете ръкавици!

Сапун за пране

Настържете домашен сапун за пране. Добавете малко гореща вода и разбъркайте, за да образувате лепкава паста. Нанесете го на замърсените места, оставете да действа за няколко минути, след това изплакнете. Разтрийте петната с четка.

Изсветлител или обезцветител за боя за коса 

Продуктът се продава в професионалните магазини за козметика за коса, както и част от комплект за изсветляване на косата у дома. Третирайте замърсената повърхност с гъба, оставете за 10 минути, изплакнете. За по-добър резултат повторете процедурата.

Паста за зъби

 За домакински цели дори най-евтините ще ви свършат работа. Абразивните частици на продукта ефективно почистват грапавата повърхност на перваза на прозореца от замърсяване, жълтост и следи от саксии за цветя.

Внимание ! Преди почистване на облицовката на контактите, превключвателите, панелите и дръжките на електрическите уреди, те трябва да бъдат отстранени и добре изсушени преди завиване на мястото си.

Не се препоръчва използването на хлорсъдържащи вещества върху пластмаси , тъй като материалът може да пожълтее още повече при контакт с тях.

Може би знаете други инструменти, които могат да актуализират старите неща ? Споделете вашите трикове в коментарите 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft