Календар на красотата за жени от 20 до 100 години: кои са задължителните козметични процедури за всяка възраст

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Грижа за кожата
Календар на красотата за жени от 20 до 100 години: кои са задължителните козметични процедури за всяка възраст
4990
Календар на красотата за жени от 20 до 100 години: кои са задължителните козметични процедури за всяка възраст

Съвременната козметична индустрия предлага толкова много варианти за грижа за кожата , че човек трудно може да се ориентира в това, кои процедури са необходимост и кои - излишно разточителство. Затова се постарахме да приготвим за вас календар на красотата - накратко ще ви научим кои са необходимите грижи за женската кожа в различните възрастови етапи.

За да не станете жертва на налаганите масово козметични услуги и да опознаете собствената си кожа, прочетете тези простички правила:

маска за лице

25 години

Като цяло, възрастта от 20 до 25 години е време, когато все още не е нужно да се притеснявате за младостта на кожата. Човешкото тяло спира да расте на 21-24 години, а в резултат на това стареенето започва след 25-тата година.

До 25 години процедурите могат да бъдат ограничени до основни грижи, състоящи се от:

 • почистване;
 • тонизиране;
 • овлажняване;
 • слънцезащитен крем.

25-30 години

грижа за кожата според възрастта

Появяват се първите признаци на стареене: сухота, бръчки. Често това се дължи на анатомичните особености на кожата и изражението на лицето. Проблемите могат да се увеличат по време на период на стрес, липса на сън, в резултат на чести полети. През този период домашните грижи са все още актуални, основани на 4-те принципа, изброени по-горе. За да "помогнете" на кожата да се възстанови сама, можете да се обърнете към процедурите в салона.

Ефективни ще бъдат:

 • мезотерапия с витаминни коктейли;
 • пилинг;
 • ултразвуково почистване;
 • курсове с химически пилинги (броят на процедурите се препоръчва от специалист).

Нежелани или преждевременни процедури на възраст под 30 години са:

 • биоревитализация с хиалуронова киселина;
 • различни видове полиране;
 • имплантиране на нишки;
 • филъри;
 • Ботокс.

30-40 години

В този възрастов период жената трябва да посещава козметолог най-малко 2 пъти в годината, само за да може специалистът да прецени състоянието на кожата й, да коригира домашните процедури, както е необходимо, и да препоръча по-нататъшно действие.

В домашните грижи, освен средствата, целящи висококачествено почистване и овлажняване / подхранване на кожата, трябва да включите гимнастика за лицето. Така можете да поддържате мускулния тонус и да забавите началото на птозата (увисване на клепача).

От професионални процедури се препоръчва да се включат:

 • мезотерапия 2-3 пъти годишно (по показания);
 • биоревитализация 2 пъти в годината (също според показанията).

В този възрастов сегмент не е важен броят на процедурите, а по-скоро тяхната редовност.

40-50 години

грижи за кожата

След 40 години жената започва да забелязва по-изразени бръчици "пачи крак", назолабиални гънки, бръчици между веждите, бръчки по челото, гънки на шията. Тук има важно правило: можете да включите инжекциит в грижата за кожата, когато възрастовите промени преминат от динамични към статични. Това означава, че ако сбръчкате челото си, гънките не изчезват за 1-2 минути, а остават видими.

Ефективно възстановяват кожата:

 • различни видове биоревитализация;
 • имплантиране на нишки;
 • фракционна лазерна фототермолиза;
 • плазмолифтинг.

Не избързвайте с ботокса! Много често жените, които прибягват до ботокс за първи път и забележат неговия "уау"-ефект, стават буквално заложници на тази процедура. Не забравяйте, че пристрастяването към ботокс се случва и след известно време престава да се "възприема" от мускулите на лицето. Същото важи и за филърите. Голямо количество хиалуронова киселина под кожата изглежда неестествено и може дори да подчертае проблема.

50-60 години

бръчки по кожата

В общ смисъл, във връзка с развитието на естетичната козметология, грижата за кожата през този период е сходна в много отношения с предишната. Домашните грижи трябва да включват продукти, обогатени с хранителни вещества и витамини. Лицевата гимнастика все още има ефект.

Ако говорим за салонни процедури, тук акцентът се измества от процедурите, които стимулират възстановяването на кожата и инжекционната терапия. Пилинг, плазмолифтинг, филъри - всичко това ще осигури желания ефект, ако процедурите се извършват в препоръчания обем и с определена честота. Тактиката на приложение на ботокса се променя малко: във възрастовия интервал от 50-60 години лекарствата, съдържащи Ботокс, се инжектират по-често, но в по-малки количества. Това се дължи на факта, че мускулите естествено губят предишния си тонус с възрастта и тази техника спомага за постигане на естествен ефект на подмладяване.

Ще има и добър ефект имплантирането на нишки, както и по-тежката артилерия - хирургически лифтинг на лицето или отделни части.

В тази възрастова група особената трудност за специалистите са пациенти, които за първи път се обръщат към козметик.

Както виждате, нищо сложно. Основното нещо е да се намери компетентен специалист и да се грижите за кожата в съответствие с нейните нужди, а не с наложото от рекламите.

Дай твоята оценка:
1 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft