Невидимите убийци в дома ни - топ 5 на най-отровните домашни цветя:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Невидимите убийци в дома ни - топ 5 на най-отровните домашни цветя:
6957
Източник: blitz.bg
Невидимите убийци в дома ни - топ 5 на най-отровните домашни цветя:

Сигурно няма жена, която да няма поне едно цвете в дома си. Особено през лятото се обграждаме с естествения красив декор на цветята. Има ли нещо по-хубаво от окъпан в зеленина и свежест дом?

Но едва ли сте се замисляли, че красивото растение на балкона или до прозореца може да крие опасност за вас и особено за децата ви.

Факт е, че сред цветята, които най-често отглеждаме в дома си, има и много отровни видове, които може да причинят както обикновен обрив, така и сериозно отравяне. Ако имате малки деца, сигурно се е случвало малчуганът да откъсне някое листенце от най-яркото цвете и да го натика в устата си. В най-добрия случай всичко ще приключи с чревно разстройство. Но някои цветя съдържат отровни вещества в корените си. Попадайки в организма и стомаха на детето или кучето ви, те могат да предизвикат необратими последствия. Ето най-опасните домашни растения в дома ни :

Млечка

Млечката е едно от любимите растения на много домакини. Те твърдят, че придавал особен чар на жилището им. Но тази наивност понякога се превръща в истинско бедствие за децата и домашните им любимци.

млечка

Попадайки върху кожата, отровните сокове и семена на това растение причиняват изгаряния. Дори една капка, случайно попаднала в очите, може да причини временна слепота.

Дифенбахия

Дифенбахията също е много красиво растение, на което много дами не могат да устоят. Без да подозират какви опасност крие, те го поставят на най-видното място в дома си.

дифенбахия

Привлекателността на дифенбахията обаче се съчетава с изразените токсични свойства на зелените й издънки. Достатъчно е, например, само няколко капки от тях да попаднат в устата на домашната ви котка, и тя ще умре.

Иглика

Заради ярките й цветове, много майки решават да украсят стаята на детето си с няколко саксии с иглика. И допускат огромна грешка, защото това цвете е колкото красиво, токова и отровно.

иглика

По време на цъфтеж дори листата му са опасни! При докосване, тя може да предизвика силна реакция под формата на сърбеж и зачервяване на кожата на малкото ви съкровище. 

Фикус

Друго растение, което се среща в почти всяка къща, е фикусът.

фикус

Той може да ви радва със скромната си красота, жизненост и непретенциозност, докато с ужас не установите, че е изключително силен алерген.

Алое

Алоето също е сред любимите растения на много домакини. За лечебните му свойства се носят легенди. Но дори това полезно растение може да бъде опасно.

алое

Ако попадне върху нежната детска кожа, сокът от алоето може да предизвика сърбеж и дразнене. А директният прием може да доведе до тежки отравяния.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft