Вижте защо не трябва да сушите дрехи на радиатора!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Вижте защо не трябва да сушите дрехи на радиатора!
4710
Вижте защо не трябва да сушите дрехи на радиатора!

Сушенето на дрехи в домовете повишава нивото на влагата с 30 на сто и е свързано с повишен риск от астма и алергии, които са особено опасни за най-малките и създава идеални условия за размножаване на плесенни спори. Тези спори могат да причинят инфекции на белите дробове, предупреждават лекарите.

През есента и зимните месеци повечето хора сушат дрехите си на радиаторите.

Въпреки че това е относително бързо решение, изобщо не е добра идея и води до редица здравословни проблеми. А именно, сушенето на дрехи върху радиатора води до изпаряване на омекотители и детергенти и това повишава риска от алергия.

Професор Дейвид Денинг и неговия екип в Националния център в Манчестър са издали предупреждение след лечение на все по-голям брой пациенти, които са вдишали Aspergillus  - гъбични спори.

Професор Денинг казва: " Една пералня с мокро пране съдържа почти два литра вода, която се освобождава в стаята . Повечето от нас са или имунизиран срещу гъбички, които растат в тези влажни условия, или имунната система е достатъчно здрава да се бори с инфекцията.

"Но за страдащите от астма тя може да доведе до кашлица и хрипове и при хора със слаби или повредени имунни системи, гъбичките могат да причинят белодробна аспергилоза - състояние, което може да причини непоправимо увреждане на белите дробове и синусите. Моят съвет е мокрото пране да се простира навън, в сушилна машина или в добре проветрено закрито пространство далеч от спални и жилищни площи. "

Винаги трябва да поддържате купа, пълна с вода близо до радиатора . В този случай въздухът никога няма да изсъхне. Когато въздухът изсъхва, това се отразява отрицателно на дихателните пътища. Лигавиците стават сухи и след това те привличат алергени, които причиняват различни инфекции. Симптомите на инфекцията са многобройни: кашлица, хронична умора, дразнене на очите, кожата и гърлото, главоболие или гадене.

 

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft