Тиролска салата

вход през zajenata.bg
Тиролска салата
admin
Добавена от: admin
10302
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 яйца
80 гр. шунка/прошуто (тънко нарязани)
10-тина маслини
1 китка репички
3 филии хляб
малко пармезан (настърган)
2 супени лъжици ябълков оцет
4 супени лъжици зехтин
1 скилидка чесън
малко сол, черен пипер
малко олио 
1 зелена салата/маруля или салата айсберг

Сварете твърдо яйцата и ги нарежете на полумесеци. Изрежете кората на парчетата хляб и ги нарежете на кубчета. В тиган с малко олио запържете парчетата хляб от двете страни. Прехвърлете ги на салфетка, за да попие излишната мазнина. 
Измийте и подсушете листата на салатата. Нарежете я и прехвърлете в чиния за сервиране. Добавете яйцата, прошутото/шунката, маслините, нарязаните репички и кубчетата хляб. 
Пригответе соса: в малък съд смесете балсамовия оцет и зехтина. Чесъна нарежете ситно и го прибавете. Подправете със сол и черен пипер. 
С приготвения сос залейте салата и поръсете отгоре пармезана. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft