Вкусни рецепти с печено пиле

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Печено пиле с доматен сос и чесън
130051

Печено пиле с доматен сос и чесън

Продукти:

1 пиле
1 к. ч. олио
1 буркан домати
2 глави кромид лук
1 глава чесън
100 мл вода
100 мл вино

1 с. л. мед
канела на върха на ножа
мащерка на върха на ножа
3 дафинови листа
Приготвяне:

• Пилето, нарязано на порции, се потапя във вряла вода за около 5 минути.
• Порциите се нареждат в тенджерата за готвене заедно с малко олио на дъното.
• Консервираните домати се пасират заедно с изчистените и нарязани кромид и чесън.
• Сипват се при пилето заедно с водата, виното, меда и всички подправки без дафиновия лист.
• Като заври, котлонът се намалява на най-ниската степен и се оставя да ври около час до омекване на месото.
• Прибавят се дафиновите листа и ястието се оставя на котлона още 15 минути.
• Пилето в чесново-доматен сос се разпределя по чинии и се поднася. 

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft