Какви проблеми може да срещне бременната жена

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за бременни
Какви проблеми може да срещне бременната жена
16546

Бременността не е болест, то е едно от нормалните физиологични състояния на жената.

Да прилагаме лечение на неприятни състояния, свързани с пренастройването на женския организъм, не винаги е нужно. Преди всичко трябва да се приспособим и да привикнем към новото състояние и най-вече да бъдем морално готови към факта, че в нас се е зародил нов живот.

Наблюдавайте се, следете промените в организма си. Естествено е жената да се чувства некомфортно в различни периоди от бременността. Много често, така както и при болните, бременните се оплакват от влошено самочувствие и това не е изненада - хормоналните изменения са значителни, коремът нараства, натрупват се килограми, настъпват промени в психиката. Всичко повлияя върху настроението и себеусещането на бъдещата майка.

Ето най-известните и типични жалби на бременните :
- гадене;
- запек;
- крампи в краката;
- безсъница;
- болки в кръста;
- силно течение във влагалището ;
- стрии по корема, гърдите, евентуално краката.

С много от тези симптоми можете да се справите сами, но има такива, при които трябва да потърсите лекарска помощ. Ако наблюдаващият ви гинеколог не регистрира някакви патологии на бременността, не се безпокойте и не предприемайте самолечение. В никакъв случай не приемайте лекарски препарати на своя глава!

Съществуват много прости и безвредни средства, които са способни да облекчат състоянието ви. Отнасяйте се внимателно към своя режим и качество на хранене, правете специална гимнастика, обърнете внимание на подходящи дрехи, ако трябва, носете антиварикозни чорапогащи. Прекарвайте повече време на свеж въздух. И още, и то много важно, търсете положителните емоции! Така ще направите своята бременност по-лека и прекрасно преживяване. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Бременост и раждане
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft