Тъмен сос за свинско месо

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сосове
Тъмен сос за свинско месо
Тъмен сос за свинско месо
admin
Добавена от: admin
21719
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 с.л. (30 г) сос от печено месо
2 ч.ч. (400 мл) силен бульон или 1 ч.ч. (200 мл) основа за месен сос и 1 ч.ч. (200 мл) вода
1 с.л. (10 г) брашно
2 с.л. (20 г) мазнина
1 ч.л. (5 г) червен пипер
ким
сол
1 скилидка чесън
1 ч.л. (5 г) захар

Сосът от печено месо се разрежда с бульона или основата за сосове и горещата вода. Захарта се карамелизира и се залива с разредения сос. Приготвя се светла запръжка от мазнината и брашното, към което се прибавят червеният пипер, разреденият месен сос и стритите с малко сол чесън и ким. Сосът се вари на тих огън във водна баня около 15 минути. 

Поднася се към печено или пържено свинско месо, а също и към всякакъв друг вид червени меса.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft