Защо ябълките потъмняват след като ги разрежете? Въпросът, който едва ли сте си задавали досега (Видео)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Защо ябълките потъмняват след като ги разрежете? Въпросът, който едва ли сте си задавали досега (Видео)
5457
Снимков материал: pixabay.com
Защо ябълките потъмняват след като ги разрежете? Въпросът, който едва ли сте си задавали досега (Видео)

Повечето хора разрязват ябълките на 4 части, така че всяка част да може да бъде почистена от семената и твърдата част на средата й.

По този начин плодът от ябълката след няколко минути започва да потъмнява, така че едва ли някой го използва в ястия и декорации, които трябва да изглеждат свежи дълго време.

Ябълката първо трябва да поставите на дъска за рязане с върха надолу. По този начин получавате по-голяма и еднообразна повърхност за рязане, а и по-добра стабилност.

Вместо на четвъртинка, ябълката е най-добре да бъде разделена на девет равни половинки.

По този начин се почистват парчетата по-лесно, за ядене или да ги използвате за украса.

Едновременно с помощта на ластици за буркани може всички отрязани части да държите обединени преди да ги изрежете, за да не потъмнеят до момента на консумация.

Процесът на потъмняване може да избегнете и ако парчетата ябълка се поръсат с лимонов сок.

Вижте как да изрежете ябълката:

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft