Повечето хора разрязват ябълките на 4 части, така че всяка част да може да бъде почистена от семената и твърдата част на средата й.
По този начин плодът от ябълката след няколко минути започва да потъмнява, така че едва ли някой го използва в ястия и декорации, които трябва да изглеждат свежи дълго време.
Ябълката първо трябва да поставите на дъска за рязане с върха надолу. По този начин получавате по-голяма и еднообразна повърхност за рязане, а и по-добра стабилност.
Вместо на четвъртинка, ябълката е най-добре да бъде разделена на девет равни половинки.
По този начин се почистват парчетата по-лесно, за ядене или да ги използвате за украса.
Едновременно с помощта на ластици за буркани може всички отрязани части да държите обединени преди да ги изрежете, за да не потъмнеят до момента на консумация.
Процесът на потъмняване може да избегнете и ако парчетата ябълка се поръсат с лимонов сок.
Вижте как да изрежете ябълката: