12-те най- вредни храни, за които трябва да забравите, ако искате да сте здрави

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
12-те най- вредни храни, за които трябва да забравите, ако искате да сте здрави
21958
12-те най- вредни храни, за които трябва да забравите, ако искате да сте здрави

Не можете да ядете много сладкиши , често се опирате на пикантни и мазни храни. Но „не твърде често“ не звучи толкова плашещо, колкото „никога“. Знаете ли, че има списък с 12 храни, които изобщо не бива да се ядат, никога и при никакви обстоятелства? В същото време рекламата и вкусът правят своето: купувате ги най-често и в повечето случаи дори не знаете защо не можете да спрете да ядете.

Първото нещо, което ви идва на ум, е бързата храна. Всички говорят за опасностите й, но продължават да купуват и да поглъщат безумни количества. Но списъкът, който беше съставен от редакцията ни , не се ограничава до един пържен картоф. Съдържа храни, които мнозина смятат за здравословни и се ядат ежедневно за закуска, обяд и вечеря. Не повтаряйте стари грешки.

 

Понички

Става въпрос за онези буйни с пудра захар, дошли при нас от западните страни. Такива апетитни сладкиши се пържат в масло от палмови ядки и към него се добавя ярък пълнеж с оцветители. Силно пържените понички имат лош ефект върху храносмилането, наранявайки лигавицата, трудно смилаеми и причинявайки ферментация.

 

бял шоколад

Нека започнем с факта, че не можете да го наречете шоколад, защото какаото е само 35%, но има 24 ч.л. захар на блокче. Честата употреба на този продукт води до метаболитни нарушения , обостряне на заболявания на ендокринната и пикочно-половата система. Белият шоколад със сушени плодове и ядки има още по-високо съдържание на калории.

 

Чипс

Акриламидът се образува от картофено нишесте по време на производствения процес. Това е една от най-опасните канцерогенни храни. Редовното потребление води до ужасни последици. Но освен акриламид има и други също толкова „приятни“ фактори. Знаете ли, че за общите икономии на производителят го карат да използва едно и също олио повече от веднъж? Оттук и повишеното ниво на холестерола идва

 

пържени картофки

В едно малко пакетче от любимата ви бърза храна има 500 kcal и 40% са трансмазнини, които провокират развитието на атеросклероза, рак и диабет . Учените са доказали, че те също са често срещани виновници за генетични промени. Добавете към това факта, че картофите са обилно поръсени с подправки. Последните водят до хипертония, инсулт, инфаркт и уролитиаза.

 

Рибни пръчици

Риба - да. Рибните пръчки не. В производствения процес се използват само пресни суровини. Но ако на опаковката пише „Бяла риба“, преминете. Към такъв продукт се добавят наред с други оцветители и мононатриев глутамат . За децата и бременните жени са строго противопоказани.

 

Газирани напитки

Започнете да огъвате пръстите си: киселини, аромати, оцветители, въглероден диоксид, захар. След една глътка искате да изпиете цялата бутилка, но е невъзможно да се напиете и да утолите жаждата си . Любимите мехурчета дразнят лигавицата, Е 951 и Е 420 имат лош ефект върху бъбреците и черния дроб. Други компоненти водят до алергии и развитие на ракови тумори. Ето една безобидна напитка за вас.

 

бял хляб

Няма да откриете никакви витамини и микроелементи.

А вместо това, нишесте и много калории. Гликемичният индекс е много висок. Следователно увеличаването на кръвната глюкоза и спирането на процеса на разграждане на мазнините. Съдържанието на фибри в белия хляб е незначително, така че захарта се усвоява по-бързо .

 

Солени бисквити

Съдържанието на калории в крекерите варира около 350 ккал на 100 г. Ако купувате и консумирате такива бисквитки много често, скоро ще започнете да трупате килограми. Възможно е дори да страдате от запушване на кръвоносните съдове и токсини в тялото . Децата изобщо не могат да ядат това.

 

Мляко

Пълномасленото мляко е една от причините за появата на акне. Често го наричат ​​убиец на кожата и кръвоносните съдове. Млякото също измива калция. Изненадан ли си? Заедно с калция, казеинът, мощен окислител, идва от млякото . Благодарение на калция, човешкото тяло неутрализира киселинността. Ако тялото не може да абсорбира казеин, тогава той навлиза в бъбреците. Оттук и идва появата на камъни.

 

Зърнени закуски

Те станаха толкова популярни, че сега всеки втори човек смята подобна храна сутрин за най -добрия избор. В крайна сметка сухата закуска не е толкова здравословна! Сигурен ли си в това? Първо, тя е много калорична (400 kcal на 100 g). На второ място, има невероятно малко фибри. На трето място, в почти всяка зърнена култура има вредни добавки ... Тя дори не мирише добре.

 

Опакован сок

Винаги е толкова вкусно! Но знаехте ли, че вместо добро това вреди? Редовната употреба води до развитие на диабет. Също така съдържа огромно количество химически добавки : фосфати и сулфати, хлориди и други вещества, които причиняват язва на стомаха, гастрит и алергии.

 

Салами

Натриевият нитрит, PAHs и хетероцикличните амини са три опасности. Натриевият нитрит подобрява цвета на колбасите и дори се бори с бактериите, но редица N-нитрозо съединения причиняват рак. PAH (полициклични ароматни въглеводороди) се появяват при изгаряне на органични съединения. Те също се считат за канцерогенни. И за по-голямата картина - хетероциклични амини. Те се намират във всички видове колбаси . Дори в домашните колбаси, тъй като те се появяват, когато месото е изложено на високи температури.

 

Искате ли друга зърнена закуска с мляко, плодов сок или сандвич, приготвен от пресен хляб и наденица? Наистина се надяваме, че ще преразгледате приоритетите и диетата си. Ще бъде трудно да се откажете от всичко веднага. Но вече сте предупредени, което означава, че сте въоръжени. Кажете на другите да бъдат обезкуражени.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft