Модерна сиренка само с прясно мляко, 2 яйца, половинка брашно и захар, а пълнежа зависи от вкуса ви

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Модерна сиренка само с прясно мляко, 2 яйца, половинка брашно и захар, а пълнежа зависи от вкуса ви
Модерна сиренка само с прясно мляко, 2 яйца, половинка брашно и захар, а пълнежа зависи от вкуса ви
53032
Модерна сиренка само с прясно мляко, 2 яйца, половинка брашно и захар, а пълнежа зависи от вкуса ви
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес бързаме да зарадваме любителите на тестените изделия с нещо вкусно и изключително красиво . Днешната сиренка не е обикновеена закуска. Тя е толкова буйна и голяма, че заслужава да бъде наречена празнична. 

 Продуктът е оформен под формата на венец , което му придава уникален вид

Ние ще приготвим тестото с мая по ускорен, несдвоен начин: всичко в една купа и на топличко да втаса. Можете да подобрите пълнежа от извара по свой начин. Лимонова кора, захаросани плодове, стафиди ще добавят нови вкусове 

Съставки

прясно мляко 250 мл

Сол 1 

Суха мая 7 g

Яйце 2 бр.

Захар 200 гр

Сметана 100 g

Царевично нишесте 1 супена лъжица 

Екстракт от ванилия 1 ч.л.

Пшенично брашно 500 гр

Масло 60 g

Извара 400 гр

Жълтък 1 бр.

 

Подготовка

Тесто с мая . Комбинирайте топло мляко и мая в голяма купа. Добавете 1 яйце, 100 г захар, разбъркайте. Поръсете пресятото брашно на части, добавете сол и омекотено масло. Замесете еластично тесто. Покрийте купата с найлоново фолио и оставете на топло за 1,5-2 часа.


Пълнеж от извара . Пасирайте изварата с 1 яйце и 100 г захар. Добавете заквасена сметана, екстракт от ванилия и царевично нишесте. Разбъркайте добре или разбийте с миксер.


Размачкайте втасалото тесто, поставете върху пергамент за печене и напрвавете на средно дебела питка. Поставете плоска чиния в центъра. Върху тестото, останало извън периметъра на плочата, направете коси разрези на разстояние 1,5–2 см. Извадете чинията и сгънете получените ленти напречно, за да образувате плитка, както е на снимката.


Заедно с пергамента прехвърлете парчето в подходяща кръгла форма и оставете за 15-20 минути. Напълнете центъра на тортата с пълнеж от извара, намажете краищата с жълтък, смесен с 1 с.л.. вода. Печете хлебчето на 160 градуса 35-40 минути

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft