Затварям си зелевите листа още през лятото - така даже да не втаса зелето, пак си хапваме чудни сармички:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Затварям си зелевите листа още през лятото - така даже да не втаса зелето, пак си хапваме чудни сармички:
Затварям си зелевите листа още през лятото - така даже да не втаса зелето, пак си хапваме чудни...
43225
Затварям си зелевите листа още през лятото - така даже да не втаса зелето, пак си хапваме чудни сармички:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно и вие си затваряте зелеви листа за зимата . Сезонът на сармичките си иска сериозна подготовка през лятото.

Днес, обаче, сме ви приготвили една малко по-различна рецепта за зелеви листа . Вместо традиционното кисело зеле , което трябва да чакаме да втаса, за да отделим листата, днес ви предлагаме да си ги направите отделно, още в разгара на лятото. Ето колко лесно става, а вкусът им е неповторим, плюс това са много трайни - издържат до късна пролет при правилно съхранение:

зелеви сарми

Зелеви листа за сарми

Отделете кочана от главата зеле. Сварете главата на умерен огън в слабо осолена вода. Отделете листата с вилица, когато са готови (лесно ще се отделят от главата на зелето). Охладете ги и отрежете по-дебелата част в края на всеки лист.

Поставете по 4-5 листа, завити на руло, плътно в буркан. Ако желаете, можете да поставите на дъното нарязан корен от хрян, синапено семе и магданоз. Напълнете бурканите догоре със саламура: на 1 литър вода добавете 3 супени лъжици сол и 1 супена лъжица захар.

Преди да започнете да приготвяте сармичките, първо хубаво измийте зелевите листа или ги залейте с вода за една нощ, така че да се отдели излишната сол. 

Приятен апетит!

зелеви листа за сарми

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft