Цели домати, мариновани в доматен сос с чесънче - нищо общо с купешките консерви. Невероятно сочни и сладки:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Цели домати, мариновани в доматен сос с чесънче - нищо общо с купешките консерви. Невероятно сочни и сладки:
Цели домати, мариновани в доматен сос с чесънче - нищо общо с купешките консерви. Невероятно...
8357
Цели домати, мариновани в доматен сос с чесънче - нищо общо с купешките консерви. Невероятно сочни и сладки:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ние, българите, обичаме да затваряме домати за зимата. Няма по-вкусно ястие от това, приготвено с любимите домашни заготовки .

Днешната ни рецепта е посветена именно на любимите консервирани домати . Ще ви предложим да си ги затворите в 3-литров буркан - и цели, и на сок. Получават се сладки, сочни и вкусни и има за цяла зима. Ето рецептата за сладки домати в собствен сос :

домати в собствен сос

Продукти:

На 3-литров буркан:

2 кг по-дребни домати за сок

1,5 кг едри домати за рязане

1 връзка копър

1 глава чесън

3 дафинови листа

За 1 литър сок:

7 ч.л.захар

1.5 ч.л.сол

Приготвяне:

Доматите за смилане бланширайте и обелете.

След това ги смелете през месомелачка и прецедете през сито сока от пулпата.

Получения сок сложете в тенджера да кипне, след което добавете захарта, солта, дафиновия лист и варете 15 минути.

Измийте копъра и разделете на стръкова, е чесъна обелете. Поставете копъра и чесъна на дъното на стерилизиран 3-литров буркан.

Доматите, предназначени за рязане, старателно измийте, нарежете на полумесеци и подредете плътно в буркана.

Залейте с доматения сос и затворете добре с капак.

Обърнете с гърлото на буркана надолу, увийте с одеяло и оставете буркана да се охлади.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft