Как да си направим домашна майонеза за 5 минутки

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим домашна майонеза за 5 минутки
Как да си направим домашна майонеза за 5 минутки
64095
Как да си направим домашна майонеза за 5 минутки
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Определено можем да кажем, че това е най- желаният и предпочитам сос от всички.  Трудно е да си представим по-гъвкав продукт от майонезата.  Най-често срещаната добавка към всичко.  Майонезата е незаменим гост на всяка празнична салата и великолепна превръзка за маса ястия.

домашна майонеза

Тя е особено популярна в България и се подготвя по държавен стандарт и е на първо място сред всички възможни сосове.

домашна майонеза

Сега много домакини предпочитат  домашна майонеза  , тъй като тя е много по-безопасна и по-добра за здравето ни. Бабите, например, често са изненадани защо купешката майонезата е бяла при положение, че повечето от съставките й са жълти. Как може да стане това? 

домашна майонеза

И наистина, по-добре е да приготвяте сами майонеза от естествени продукти. В допълнение, това ви дава място за въображение, защото можете да си направите специална майонеза и приятно да изненадате гостите си.

 

Рецептата за най-вкусната майонеза

Първо, нека определим класическата рецепта за майонеза. За оригиналната рецепта се нуждаете от следните продукти:

350 г слънчогледово олио или зехтин
2 сурови яйца
2 супени лъжици горчица
сол
захар
1 супена лъжица оцет или лимонов сок

А сега да разгледаме етапите на приготвяне на класическата майонеза и честите грешки, които правят неопитните домакини.

 

Готвене на майонеза

Най-важното при приготвянето на всяко ястие, и по-специално майонеза, е свежестта на използваните продукти . Обърнете специално внимание на свежестта на яйцата. Майонезата е изключително капризен продукт, който се влошава бързо, защото свежестта на яйцата е от критично значение.

домашна майонеза

Поставете яйчните жълтъци, захар, сол и горчица в купа. Имайте предвид, че всички съставки трябва да са на стайна температура. Само тогава майонеза ще се окаже дебела и хомогенна. Разбийте всичко с миксер или пасатор за няколко минути.

Разбира се, никаква рецепта за вкусна домашна майонеза не е пълна без олио. Най-добре е да се използва смес от зеленчуково и зехтин. Започнете бавно, налейте в сместа тънък поток масло.

домашна майонеза

Продължете с разбиване на майонеза в блендер. Често сосът при неопитните домакините става твърде тънък. Това е така, защото не е достатъчно добре разбит. Понякога майонезата е твърде течна поради лошото качество на олиото . Бъдете внимателни при избора на масло и не пестете, защото това може да повлияе на крайния резултат от готвенето.


Ако вашата майонеза не се получи както трябва, винаги можете да я добавите към неподсладени сладкиши или да я използвате за приготвяне на месо.

Тази лесна рецепта за вкусна майонеза е "класика в жанра" и винаги ще работи. Но не забравяйте, че можете да експериментирате, постигайки малко по-сладък или пикантен вкус .

Можете да добавите маслини или кисели краставички в майонезата. Нарежете ги и внимателно разбъркайте в соса. Тази майонеза ще бъде запомнена дълго от вашите гости и ще се превърне в украшение за всяка салата .

домашна майонеза

Майонезата е много вкусен, но висококалоричен продукт. Бъдете внимателни с неговата употреба и се опитайте да не преяждате . Нека да бъде елегантен акцент на вашата празнична маса, а не основното ястие!

 

Споделете тези съвети с приятелите си, нека да готвим правилно заедно!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft