Ето рецептата за легендарната печена лютеница от тиквички - правя я вече 2 пъти и все не стига до зима:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето рецептата за легендарната печена лютеница от тиквички - правя я вече 2 пъти и все не стига до зима:
Ето рецептата за легендарната печена лютеница от тиквички - правя я вече 2 пъти и все не стига до...
22565
Ето рецептата за легендарната печена лютеница от тиквички - правя я вече 2 пъти и все не стига до зима:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта за необичайна лютеница с тиквички ще ви изненада приятно - тиквичките ѝ придават особено фин и мек вкус, който е далеч по-приятен от този на класическата лютеница. Приготвя се лесно, а за целта ви трябват фурна и пасатор.

Ето и рецептата за чудната печена лютеница с тиквички :

Печена лютеница с тиквички

Продукти:

1 кг тиквички със среден размер

1/2 килограм домати

6-8 бр. жълти чушки

2 големи моркова

4 глави лук

5-6 скилидки чесън

2 супени лъжици захар

2 ч.л. сол

смлян черен пипер на вкус

Приготвяне:

Измийте зеленчуците, обелете, нарежете едро, отстранете семената от чушките.

Сложете всичко в тавичка и пъхнете във фурната. Печете на 180 градуса, докато се появи кафеникава коричка.

Охладете и смелете зеленчуците със скилидките чесън в кухненски робот или с месомелачка.

Сложете пюрето в голям тиган, добавете олио (около 1 ч.ч.), сол, захар, смлян черен пипер и оставете да къкри на много слаб огън за 30-40 минути.

Насипете лютеницата от тиквички в стерилни буркани и навийте плътно капаците.

Оставете бурканите да изстинат обърнати с капачките надолу.

Съхранявайте на хладно място (може и в хладилник). 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft