Домакините полудяха по този трик - слагаш кора от банан в тенджерата с месото и става чудо!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Домакините полудяха по този трик - слагаш кора от банан в тенджерата с месото и става чудо!
10193
Домакините полудяха по този трик - слагаш кора от банан в тенджерата с месото и става чудо!

Варенето на месо може да произведе само едно от двете неща: или крехко парче говеждо месо , или бульон, в който е било варено то. Има обаче хитър трик за приготвяне на вкусно и крехко ястие дори от най-лошия продукт и той се състои в използването на най-обикновена бананова кора , която сме запазили, след като сме изяли вкусния плод. 

Полученият бульон може да се използва например за приготвяне на супа или яхния. Друго добро предимство на този метод е няколко пъти по-краткото време за готвене. Дори най-евтините и жилави парчета говеждо месо се превръщат в истински деликатес.

Същността на метода

месо с бананова кора

Месото се поставя в тенджера и се залива с вода. Банановите кори трябва да се добавят след обилно измиване с вода.

Пяната, която се образува при варенето, се отстранява с решетъчна лъжица.

месо с бананова кора в тенджера

След 20-30 минути говеждото ще е почти готово за сервиране, така че след половин час можете да извадите банановите кори от тенджерата. На мястото им добавете любимите си зеленчуци към месото и гответе месото още малко.

Няма нужда да се притеснявате за крайния резултат: месото, както и бульонът, няма да имат нищо общо с бананите. Този метод на готвене е заимстван от азиатските готвачи, където говеждото и агнешкото се приготвят върху бананови кори.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft