Готвя от много години и често използвам ренде. Но 2 от страните му никога не съм знаела за какво са:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Готвя от много години и често използвам ренде. Но 2 от страните му никога не съм знаела за какво са:
12738
Готвя от много години и често използвам ренде. Но 2 от страните му никога не съм знаела за какво са:

Не ме е срам да призная ако не знам нещо или не разбирам. Не ме е срам  и да питам знаещи хора. По-лошото е, когато човек не знае нещо, но прави експерт от себе си!

Така че с рендето бях в същото положение. Готвя от много години, често използвам ренде, но не повече от 2 от страните му. И някак си не мислех за какво е останалото. Да, ами има.

Наскоро бях на гости при приятел, който работи като готвач. На чаша кафе видях, че той има почти същото ренде като моето, с много странни страни. Реших да разбера от него за какво са и той ми каза всичко.

Стандартното ренде.

Винаги използвах тази страна. Настъргани картофи, моркови, варени яйца и т.н. По принцип такава ренде може да смила повечето храни.

И също така, можете да настържете замразено масло върху него, така че да се разтопи по-бързо.

Следващата страна е фино ренде.

страна на ренде

Той е по структура, като първия, но 2-3 пъти по-малък. Той е чудесен и за накълцване на храни, особено ако имате нужда от по-фина консистенция от първата опция.

Третата страна с продълговати дупки, никога досега не съм я използвал.

Оказва се, че не използвах тази страна напразно, тъй като това може да ви помогне при приготвянето на много ястия. Благодарение на него можете да нарежете всеки продукт на филийки с еднаква дебелина.

Например:

· Можете да накълцате на кръгове патладжан, тиквички, моркови и други зеленчуци за по-нататъшно печене;

· Можете да нарежете картофи за готвене на чипс;

· Или бързо нарязваме лука за лукови пръстени;

Рендето ми имаше друга страна с подобни дупки, по принцип, както ми обясни един приятел, той носи същата функция. Но върху него все още можете да нарежете красиви и равномерни филийки сирене.

Четвъртата страна изглежда като спукани мехурчета.

Най-трудната страна по отношение на измиването. Но има малък трик как лесно може да се измие. Вземаме стара четка за зъби, малко почистващ препарат и лесно измиваме остатъчните продукти.

И тази страна е полезна за:

· Настъргване на твърдо сирене;

· Настъргване на ядки;

· За канела;

- зеленчуци, които да направите на пюре

- цитрусови кори

Това ренде има и страна с малки правоъгълни отвори - тази страна на рендето е необходима за нарязване на зеленчуците на дълги ивици (корейски моркови), но трябва да ги държите вертикално

Ако статията ви е била полезна, споделете я в социалните мрежи и я харесайте.

Много благодаря!

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft