Как да си направим вкусен патладжан за зимата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим вкусен патладжан за зимата
Как да си направим вкусен патладжан за зимата
16681
Как да си направим вкусен патладжан за зимата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Патладжанът е зеленчук, на който трябва да се обърне специално внимание, поради необичайния вкус и наличието в неговия състав на огромно количество витамини, минерали и други полезни вещества. Патладжанът съдържа фибри, разтворими захари, пектин, протеини, калий, калций, фосфор, желязо, магнезий, натрий, витамини С, В1, В2, В5, РР.

 

Поради съдържанието на витамин РР, този зеленчук се препоръчва на хора, които искат да се отърват от никотиновата зависимост, тъй като никотиновата киселина помага на тялото по-лесно да понася отсъствието на никотин при отказване от тютюнопушенето. Патладжанът е също незаменим продукт за тези, които искат да отслабнат. 

100 г патладжан съдържа само 28 ккал.

РЕЦЕПТА ЗА ПЪЛНЕН ПАТЛАДЖАН

Много хора знаят как да приготвят пълнени патладжани във фурната с месен пълнеж. Днес ще приготвим за вас една много необичайна рецепта за тези здравословни зеленчуци - манзана. Пълненият патладжан по гръцки няма да ви остави безразлични! Този път няма да имате нужда от фурна.

СЪСТАВКИ

2,5 кг патладжан
1 кг моркови
240 г чесън
500 г лук
350 г домати
 1 китка магданоз
100 мл растително масло
2 с.л. л сол
2 с.л.захар
1 ч.л. оцет
2 л вода

 

Измийте патладжана и отрежете стъблото. В средата направете разрез и гответе за 5-10 минути, в зависимост от размера на плода. По-добре е да вземете малки патладжани.

Охладете в студена вода, наредете на редове върху дъска или лист за печене и изстискайте с друга дъска. Това се прави, така че излишъкът от сок да излезе от патладжана.

Докато патладжанът е затиснат подгответе пълнежа. Настържете моркови на едро ренде и задушете в загрят дълбок тиган с растително масло на силен огън за 5 минути. След това добавете нарязаните на кубчета лук и домати за още 5 минути. Добавете чесъна и магданоза и запържете в тигана за още 1 минута. 

Напълнете патладжаните с пълнежа, като ги поставите плътно в тавичката

Пригответе саламурата: кипнете 2 литра вода, добавете захар, сол и оцет. Когато захарта и солта се разтворят, напълнете патладжана със саламура, така че да бъдат на 2 см от саламурата, покрийте патладжана с чиния.

Поставете малък товар отгоре на чинията (1-2 кг), можете да използвате бутилка вода.

След 3-7 дни го сложете в буркани и затворете с капаци. 

Ако обичате патладжан, не забравяйте да приготвите за зимата , за да можете в студения сезон да се насладите на любимия си зеленчук

Споделете рецептата за патладжан по гръцки с приятелите си в социалните мрежи.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft