Винаги слагам 1 кубче лед върху пилето преди да го пъхна във фурната и още 11 хитри трика за умели домакини

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Винаги слагам 1 кубче лед върху пилето преди да го пъхна във фурната и още 11 хитри трика за умели домакини
12866
Винаги слагам 1 кубче лед върху пилето преди да го пъхна във фурната и още 11 хитри трика за умели домакини

За много, дори за най-отчаяните домакини, готвенето е свързано с усилена работа, която отнема повече от един час. Естествено, това носи не само удоволствие в живота ни, но и стрес. За справяне с готвенето често помагат добри съвети на готвачите , които облекчават доста всяка жена

Професионалистите знаят като никой друг, че трябва да готвите не само бързо, но и технически правилно. Всъщност структурата и вкусът на ястието зависи от това. Още в младостта си направих списък с кулинарни трикове, които да опитам. Сега мога да кажа с увереност, че тези съвети за мен са едни от най- добрите събрани от всички известни готвачи

Ярък цвят моркови

Важно ли е за салата или гарнитурата да запазите огненочервения цвят на кореноплодния зеленчук? В този случай ви съветваме да обелите морковите преди готвене. Също така си струва да се помисли, че трябва да се готви отделно от другите зеленчуци.

Картофено пюре от различни сортове

Не е тайна, че нишестето придава лекота на картофеното пюре. Но ястие, направено от пресни картофи, е по-вкусно от нишестените. Затова препоръчваме да комбинирате двата вида (1: 1), за да постигнете перфектната структура и вкус.

Перфектни кюфтета

Използвайте галета вместо накиснат хляб, за да поддържате кюфтетата във форма и да станат по-богати на вкус. Запържете ги с накълцан лук в масло. След това охладете и добавете към каймата.

Хрупкава пица

Пица с перфектна хрупкава коричка се приготвя при максимална температура, но най-много 10 минути. Не се притеснявайте, през това време тънкото тесто ще има време да се изпече. В този случай фурната трябва да бъде предварително загрята за поне половин час.

Как се пече цяло пиле

За да се изпече цяло пиле се изисква много опит и умения от домакинята. В крайна сметка гърдата се готви по-бързо от бутчетата и често са сухи. Но ако приложите лед към първите 30 минути преди печене, можете да избегнете проблеми.

И през първите 50 минути можете да печете пилешките гърди надолу и едва след това да ги обърнете. Така първо се приготвят краката и крилата, а след това филетата. Попийте кожата на пилето със салфетка преди печене, за да се образува коричка.

Sous-vide технология

Sous-vide или вакуумното готвене е модерна технология за приготвяне на храна при ниски температури. За щастие не е необходимо да купувате специално устройство за нея. Можете да използвате фолио, голяма тенджера и термометър за готвене:

Комбинирайте маслото с подправките.

Намажете парче месо с тегло до 0,5 кг с марината. Увийте го плътно и на няколко слоя в хартия за печене. Загрейте водата до 70 ° C, поставете месото в нея.
Гответе храна при стабилна температура за около 2 часа. След това извадете месото от водата, освободете го от хартията. В предварително загрят тиган го запържете от двете страни, за да направите коричка.
По този начин можете да готвите всякакъв вид месо и дори зеленчуци. Само времето за готвене ще се промени. Вътрешността на продукта ще бъде сочно и много крехко.

Сочно пиле

Най-досадното нещо по време на готвене е пресушаването на пилето. Готвачите в ресторантите избягват това само с един лайфхак. Дори ако ще сервирате само месо, гответе пилето заедно с костите и кожата.

Сочни кюфтета

Понякога изглежда, че котлетите в ресторант са по-вкусни от домашните? Лесно е да се поправи това! Смелете 8-10 кубчета лед в блендер и смесете с кайма. Направете кюфтетата веднага - и в тиган. Ще се окажат сочни и ефирни.

Разхлабен ориз

За да направят кръглия ориз да не слепва, готвачите първо препоръчват да го пържите в тиган. Към ориза добавете малко растително олио и масло. Когато зърнените култури побелеят, налейте водата. Варете 15-20 минути, като разбърквате от време на време.

Бульон като в ресторант

Що се отнася до перфектния бульон, готвачите ви дават следните съвети :

Добавете сол към водата на бульона веднага щом заври. Едва след това въвеждаме други съставки.


За вкусен бульон добавете месото в студена вода. Ако искате варено месо, потопете го във вряла вода.

Събираме мазнината в бульона не с решетъчна лъжица, а с обикновена супена лъжица.

Лека майонеза

Противно на стереотипите, майонезата не се смята за нещо осъдително във висшата кухня. Сосът се използва активно при приготвянето на салати и какви ли не ястия. Разбира се, готвачите предпочитат да си я приготвят сами. 

Масло за различни видове печени изделия

Съгласете се, доброто масло е ключът към успеха на всяко печене. В този случай е важно да запомните само едно единствено правило. Тестото изисква масло от фризера, а печените продукти се приготвят от масло със стайна температура.

Ние, жените, научихме много съвети от професионалните готвачите и сега сме безупречни в кухнята. Споделете ни вашият опит. Можем само да си спомним най-полезните трикове и да ги предадем на следващото поколение домакини. За какво със сигурност бихте разказали на дъщерите си?

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft