8 качества на джинджифила, които го правят уникална подправка

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Лечение с билки
8 качества на джинджифила, които го правят уникална подправка
22450
8 качества на джинджифила, които го правят уникална подправка

Джинджифилът се използва в медицината и в готвенето от векове. Той може да се консумира в най-различни форми – на прах, сушен, пресен, като сок и дори като масло.

Джинджифилът е страхотен източник на витамин А, витамин C, витамините от група B, магнезий, калий, фосфор, силиций, желязо, калций, натрий, цинк и бета-каротин - ето защо е и толкова полезен за здравето.

Сайтът "Уоманайтли" ни дава 8 причини да ядем джинджифил, за да бъдем здрави:

1.

Помага при стомашни проблеми

Джинджифилът се смята за един от най-ефикасните лекове за стомашни разстройства. Той премахва газовете, което облекчава храносмилането и намалява спазмите в стомашно-чревния тракт. Джинджифилът намалява възпалението в стомаха и създава бариера срещу стомашната киселина и други дразнещи вещества. Той помага и за по-доброто усвояване на хранителните вещества в организма.

2. Помага при гадене

Джинджифилът със сигурност ще ви е от полза, ако страдате от морска болест. Той е абсолютно безопасен и много по-ефективен начин да се справите с повръщането, отколкото повечето лекарства. Малко джинджифил на прах може да облекчи или да заличи напълно симптомите на гадене, повръщане, студена пот и световъртеж.

3. Намалява възпалението и болката

Джинджифилът е познат със своите противовъзпалителни свойства . Проучвания сочат, че неговите активни вещества са също толкова ефективни, колкото тези на популярните аналгетици. Ако имате болезнена менструация, джинджифилът със сигурност ще повлияе добре. Той помага и при главоболие , мускулни болки и болки в гърба.

4. Намалява риска от рак

Коренът от джинджифил е богат на антиоксиданти, които могат да намалят риска от рак. Според изследвания той може да забави развитието на рак на дебелото черво и предпазва от други видове рак като този на гърдата, белите дробове, кожата и простатата.

5. Подобрява работата на имунната система

Ежедневната консумация на джинджифил може да ви предпази от настинка и грип през зимния сезон. Това растение е богато на цинк, хром и магнезий, които стимулират циркулацията на кръв в тялото.

Лимонът и джинджифилът са добра комбинация за подпомагане на имунната ви система. Идея – може да добавяте лимон и малко джинджифил към сутрешния си чай.

6. Дава чудесен вкус на ястията

Джинджифилът се оказва една доста подходяща подправка в кухнята на всяка домакиня. Той може да се добави в десерти, основни ястия, предястия и напитки.

7. Помага в битката с излишните килограми

Лесно може да намалите консумацията на големи количества храна и да се разделите с няколко излишни килограма, тъй като създава чувство на ситост и притъпява чувството на глад. Той помага за ускоряването на метаболизма и изгарянето на калории.

8. Мощен афродизиак

Джинджифилът се използва като мощен афродизиак от хиляди години. Той повишава чувствителността и (както вече обяснихме) помага за добрата циркулация на кръв в тялото.

Следващия път, когато приготвяте романтична вечеря, не забравяйте да добавите и малко джинджифил, съветват още от "Уоманайтли".

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft