Известно е, че какаото понижава кръвното налягане , въпреки че по-рано направените проучвания посочваха, че какаото не пречи на развитието на сърдечно-съдовите заболявания в продължение на дълъг период от време, като се има предвид, че попада в диета, която е богата на мазнини, захари и калории.
Холандските учени са установили, че най-големите консуматори на какао имат ниско кръвно налягане и при тях е регистриран по-малък брой случаи на фатални сърдечни заболявания, отколкото при тези, които не консумират какао.
В проучването заслуга се приписва на антиоксидантите флавоноиди , които се намират в какаото и имат положително действие и намаляват риска от вредните последици на холестерола и други вещества, които могат да причинят инфаркт, рак и заболявания на белите дробове.
22 Февруари 2014
15077
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари