Какво означава всеки знак върху етикета на дрехата ви

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Какво означава всеки знак върху етикета на дрехата ви
38104
Какво означава всеки знак върху етикета на дрехата ви

Важно е да спазваме препоръчителните знаци за поддръжка на дрехите, оказани върху етикета. Но, за да можем правилно да следваме инструкциите, първо трябва да знаем какво означава всеки символ върху тях.

Ако досега сте изпитвали затруднение при разчитането им, то ето няколко пояснения.

1. Ръчно пране.
2. Не се пере.
3. Пране на ръка с максимална температура 30 ºC, не се търка не се усуква.
4. Ръчно пране или в перална машина при температура не по-висока от определената.
5. Ръчно пране или в перална машина. Стриктно спазвайте тази температура. Не подлагайте тъканта на тежка механична обработка. При възможност нагласете центрофугата на бавен режим.
6. Много деликатно изпиране с обилно количество вода, минимална механична обработка при ниски обороти.
7. Позволено е обработване с белина, съдържаща хлор. Използвайте само студена вода и накисвайте след пълно разтваряне на праха.
8. Не използвайте препарати, съдържащи белина (хлор).
9. Подходящо за гладене с ютия.
10. Глади се при максимална температура на ютията 110 ºC. Това правило важи за синтетични влакна. Глади се през кърпа и без пара.
11. Глади се при максимална температура на ютията 150 ºC. Прилага се за вълна и смесени влакна с полиестер и вискоза. Глади се през влажна кърпа.
12. Глади се при максимална температура на ютията 200 ºC. Прилага се за лен и памук.
13. Само химическо чистене.
14. Химическо чистене с всеки разтворител.
15. Почиства се с въглеводородите, съдържащи хлор и етиленови съединения.
16. Почиства се с въглеводороди и метанови съединения.
17. Почиства се с етиленови въглеводороди и хлор с ограничено добавяне на вода. Механичните действия и температурата на сушене се контролират.
18. Почиства се с въглеводород и метанови съединения с ограничено добавяне на вода. Механичните действия и температурата на сушене се контролират.
19. Позволява се центрофугиране.
20. Не се позволява центрофугиране.
21. Суши се на умерена температура.
22. Може да се суши на високи температури.
23. След изстискване се суши в отвесно положение.
24. Суши се, без да се изстисква преди това.
25. Суши се върху равна повърхност.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft