Какво се случва с рибата преди да стигне до фризерите в магазина и след това на трапезата у вас. Истината, която всеки трябва да знае!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Какво се случва с рибата преди да стигне до фризерите в магазина и след това на трапезата у вас. Истината, която всеки трябва да знае!
21055
Какво се случва с рибата преди да стигне до фризерите в магазина и след това на трапезата у вас. Истината, която всеки трябва да знае!

Тази статия със сигурност ще бъде полезна за всеки, който непрекъснато предпочита рибата на своята трапеза

9 истини за това какво се случва с рибата, преди да стигне до фризерите в магазина

 

Когато разберете какво наистина се крие зад отглеждането, или по-скоро – производството на риба, навярно ще предпочетете сами да си уловите онова, което имате намерение да изядете.

Оказва се, че рибовъдните стопанства съвсем са не безобидни, и не ползват хуманни методи при отглеждане на рибата. Нещо повече – отгледаните там риби със сигурност не разполагат с всички полезни свойства, заради които си струва да ги купим.

 

9 истини за това какво се случва с рибата, преди да стигне до фризерите в магазина

1.

Рибите от развъдниците са със съмнителна хранителна стойност

В тези риби почти няма никакви витамини и минерали, заради които се препоръчва да се яде риба. Например, омега-3 мастни киселини се срещат само в дивите морски риби.

 

2. Хранят рибите с риби

Някои разновидности на рибите, които се отглеждат изкуствено, са хищници. За да може да се хранят, се избиват други риби. Това се отразява неблагоприятно на популацията.

 

3. Ядем нещастни риби

Рибите в развъдниците изживяват стрес всеки ден в своя доживотен затвор. Смъртта на тези риби често е дълга и мъчителна. Умират или гладни, или отровени от антибиотиците и другите изкуствени смески, с които ги хранят. За масовото зашеметяване няма да кажем нищо…

 

4. Отглежданата риба е замърсена

Неестествените условия, в които тези риби биват отглеждани, водят до появата и разпространението на различни заболявания и паразитни инфекции.

 

5. Рибовъдните стопанства ползват огромно количество токсини

За борба с болестите и паразитите рибните стопанства използват различни химикали и антибиотици, които често се прилагат безконтролно.

 

6. Мръсно!

Преди да добие търговски вид в магазина, рибата прекарва една голяма част от своя кратък живот в замърсени с изпражнения води.

 

7. Лошо качество

Заради неособено нормалните условия, в които е отглеждана, се оказва, че купуваме цяла риба, а у дома, след като я размразим, рибата буквално се скапва, или значително намалява своя обем.

 

8. Парадоксът на Джевънс

Парадокс на Джевънс се нарича феноменът, когато технологичният напредък, увеличаващ ефективността на използване на ресурсите, в същото време увеличава степента на тяхната консумация.

Най-общо казано – колкото по-модерни са условията, в които се отглежда рибата, и колкото по-ефективно се използват ресурсите, вместо да удължават живота и качеството на рибата, те намаляват жизнения ѝ цикъл.

 

9. Никаква полза

Установено е, че отглеждането на риба нанася вреда на околната среда много повече, отколкото са икономическите ползи от тази дейност.

Редно е да се замислим, преди да купим риба от магазина. Дали си струва да си дадем парите, за нещо което няма да ни е от полза? Доколко оправдан е риска за здравето от консумацията на продукт, който нито е вкусен, нито е здравословен…

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft