Сестра ми е готвачка в Ирландия и като я питах за лесна рецепта за гости, ето какво ми продиктува...
16 Март 2017
8449
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Съставки:
1 кг телешко бонфиле
1 кг готово тесто
300 г гъби
4-5 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 жълтък
50 мл олио
50 г масло
сол
черен пипер
Приготвяне:
Нарежете гъбите, нарежете чесъна на ситно, както и магданоз. В дълбока и широка тава загрейте заедно маслото и олиото, докато не се смесят. В тях запечатайте от двете страни телешкото месо, докато покафенее и го извадете.
В същото масло запържете и останалата част от плънката плюс подправки. Разточете тестото. Върху него разпределете плънката, и накрая върху нея поставете месото, без да да го нарязвате. Затворете добре тестото. Намажете го с жълтъка. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари