Тихите убийци в кухнята, за които дори и не предполагаме

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Тихите убийци в кухнята, за които дори и не предполагаме
24715
Тихите убийци в кухнята, за които дори и не предполагаме

В кухнята се спотайват продукти, които биха могли да бъдат много вредни за човешкото здраве

Можем ли да ви зададем един прост въпрос – допустимо ли е конвенционалните подправки съдържат вредни съставки? Да, има подправки , които съдържат изкуствени оцветители, консерванти и ГМО. Много от подправките, които повечето хора в САЩ купуват, са обработени с химикали, съдържат ГМОи са облъчени.

За това алармира Томас Фрик, съосновател и президент на ForesTrade, компания за органични подправки, която се намира в Брателборо, Върмонт! Информацията за съмнителното състояние на повечето подправки е публикувана в сайта dailyhealthpost.com.

 

Томас Фрик твърди, че приблизително всички конвенционални подправки, продавани в Съединените щати, са опушени (стерилизирани) с опасни химикали. За наша радост тези вещества са забранени в Европа. Може би това е една от причините повечето българи, които живеят в САЩ да се запасяват добре с родни подправки, след като се прибират в Страната на неограничените възможности.

Замърсяването на подправките обичайно се случва по време на обработка, съхранение, дистрибуция и продажба. Подправките могат да бъдат замърсени с части от насекоми, косми от гризачи и изпражнения. Така че, за да се отърват от тези не толкова приятни допълнения, производителите на конвенционалните подправки стерилизират своите подправки с токсични химикали, като етилен оксид.

Етиленовият оксид причинява генетични (ДНК) мутации и хромозомни увреждания, които могат да доведат до рак. Краткосрочните ефекти на етиленовия окис при хората се състоят предимно в проблеми на централната нервна система (ЦНС) и дразнене на очите и лигавиците. Хроничното (дългосрочно) излагане на етиленов окис при хората може да предизвика и проблеми във функционирането на мозъка и нервите.

Също така е необходимо да се знае, че друг процес на стерилизиране подправките е облъчването на храните. Това е процес на използване на радиация, чрез която да се убият бактериите и други замърсявания. Но докато радиацията се използва за намаляване на бактериите в подправките, то същата тази радиация намалява нивата на витамините и естествените ензими.

Тази информация е нужно да е полезна за българите, които живеят в Съединените Американски Щати. Тя трябва да бъде и още един повод да купуваме само наши, родни подправки, които придават на ястията неповторим и здравословен вкус.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft