Трикове за съхраняване на храната максимално дълго свежа и годна за хапване (снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Трикове за съхраняване на храната максимално дълго свежа и годна за хапване (снимки)
5806
Трикове за съхраняване на храната максимално дълго свежа и годна за хапване (снимки)

За съжаление, хвърляме храна всеки ден, защото не сме я затворили добре и въпреки че срокът на годност не е свършил, не е сигурно дали може да се яде.

За да не си хвърляте "парите на въздуха", т.е. да изхвърляте храни, от които може да си направите поне още едно хранене, важно е да ги съхранявате правилно.

 

Тези домашни трикове ще помогнат за предотвратяване на развалянето на храната дори в хладилника:

1.

Хляб

Купете целият хляб вместо да го нарязвате на парчета. Изрежете го от средата, а не от края. Когато приключите с храненето, свържете добре двете половинки и ги завържете с торба или чиста кърпа.

domakjinski-trikovi-kako-hranata-da-izdrzi-podolgo-vo-frizider-1.jpg

2. Кремообразно сирене, заквасена сметана, кисело мляко

Тези продукти обикновено са опаковани в пластмаса, защитена с фолио. Щом отворим фолиото, ако не ги изядете веднага, те лесно могат да хванат мухъл.

За да удължите срока на годност, отстранете оригиналното фолио и внимателно опаковайте с обикновено фолио за печене.

Също така ги дръжте далеч от чесъна, лука и цитрусовите плодове, за да не се омиришат.

domakjinski-trikovi-kako-hranata-da-izdrzi-podolgo-vo-frizider-2.jpg

3. Извара

Тя не изкарва дълго, но за да запази свежестта си, я прехвърлете в стъклена купа. Поставете куб с бяла захар върху пълната купа и покрийте с фолио. Захарта забавя окисляването.

domakjinski-trikovi-kako-hranata-da-izdrzi-podolgo-vo-frizider-3.jpg

4. Завийте сиренето в хартия

За твърдото сирене, за да не абсорбира влагата, вместо да ги обвивате в торба, използвайте хартия или фолио.

За да предотвратите създаването мухъл, поставете няколко бучки захар до кашкавала или сиренето, а за да не се създаде коричка на мястото, където го режете, нанесете малък слой масло, после опаковайте.

domakjinski-trikovi-kako-hranata-da-izdrzi-podolgo-vo-frizider-4.jpg

5. Зелени билки

За да не изсъхват прекалено бързо зелените билки, би било добре да ги замразите. Сложете ги на ледено място, напълнете с вода или зехтин и замразете.

Прехвърлете получените кубчета във вакуумна торбичка и ги съхранявайте във фризер до следващата употреба.

domakjinski-trikovi-kako-hranata-da-izdrzi-podolgo-vo-frizider-5.jpg

6. Лимон

Ако искате нарязаният лимон да издържа по-дълго, оваляйте го с малко сол или захар на мястото, където е нарязан, след това го поставете на чиста малка чиния. Покрийте със стъклена купа, закрепете пластмасовото фолио и го поставете в хладилник.

domakjinski-trikovi-kako-hranata-da-izdrzi-podolgo-vo-frizider-6.jpg

7. Моркови

За да останат морковите хрупкави и свежи, първо трябва да отстраните зелените листенца. След това ги увийте в мокра кърпа и ги поставете в хладилника.

Втори вариант, ако имате място, е да ги поставите в буркан с вода, след което ги поставете в хладилник.

domakjinski-trikovi-kako-hranata-da-izdrzi-podolgo-vo-frizider-7.jpg

8. Гъби

Гъбите са специфични за съхранение, защото не трябва да влизат в контакт с влага. Ето защо е най-умно да ги съхранявате в хартиена торбичка или в стъклена купа, която поставяте с мека хартия или салфетки. На върха им поставете салфетка, която поема отново влагата.

domakjinski-trikovi-kako-hranata-da-izdrzi-podolgo-vo-frizider-8.jpg

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft