Ябълков пай

вход през zajenata.bg
30917
Ябълков пай

 

 

 

 

 

 

Бостън Глоуб са дабавили тази рецепта като ябълков сладкиш за еврейските празници. Вкуса на този сладкиш сигурно ще ви върне в детските ви години, когато баба ви ви е приготвяла вкусен ябълков пай.

Пая се приготвя изключително лесно. Въпреки че в рецептата пише да използвате електрически миксер, ако маслото ви е със стайна температура, можете да направите бъркането и на ръка. Намалила съм малко захарта, тъй като в оригиналната рецепта захарта за топинга е в повече.

 

Продукти :

1 ч.ч. брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1/2 чаша захар

1 ч.л. канела

5 и 1/2 с.л. обезсолено масло (със стайна температура)

1 разбито яйце

1/2 чаша пълномаслено мляко

1 обелена и нарязана ябълка

 

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 190°C. Сложете мазнина в 22 сантиметрова квадратна тавичка или кръгъл тиган с капацитет от 4 чаши.

2. Разбъркайте брашното, бакпулвера и солта в средно голяма купа.

3. Смесете 1/4 чаша захар с канелата в отделна малка купичка и оставете настрани

4. С помоща на електрически миксер разбийте маслото с останала 1/4 чаша захар. Разбийте и яйцето докато се смеси. Добавете сместа с брашното на три пъти, като редувате добавянето на смес и добавянето на мляко и разбърквате след всяко едно добавяне, докато сместа стане хомогенна.

5. Изсипете половината от сместа на дъното на тавичката за печене. Подредете резените ябълки върху тестото. Поръсете ябълките със сместа от канела и захар, като си оставите една или две чаени лъжици за отгоре. Изсипете останала част от сместа върху ябълките. Поръсете с останалата канела и захар отгоре.

6. Печете пая 25 минути или докато добие златисто-кафява коричка и ябълките започнат да образуват балончета по краищата.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft