Вкусни рецепти за лазаня

вход през zajenata.bg
506055

Лазаня Неаполитана

кори за лазаня (според тавата - за 5 реда)
200 г кашкавал
За соса:
100 г гъби
1 глава лук
300-400 г кайма смес
1 бр. морков
3-4 скилидки чесън
400 г смлени домати
1 с.л. червен пипер, черен пипер, сол, по щипка индийско орехче и захар
5-6 стръка магданоз
1-2 стръка чубрица и босилек
корени от магданоз и целина
няколко листа керевиз
2 с.л. брашно
60-80 мл вино
1 ч.ч. пилешки бульон
3-4 с.л. олио
Допълнително:
2-3 ч.ч. сос Бешамел

Леко запържвате ситно нарязания лук, добавяте нарязаните корени, морков, предварително задушените гъби и доматите. Пържи се до изпаряване на течността. Добавяте брашното, червения пипер и разреждате с пилешкия бульон. Преди соса напълно да се сгъсти добавяте леко задушената с подправките кайма, листата от зеленчуци, сол и щипка захар. Леко разреждате соса с виното и задържате на огън за 1 минута. В тава нареждате плътен слой кори, заливате със сос и поръсвате с настърган твърд кашкавал. Редувате 5 слоя кори със сос и настърган кашкавал, като започвате и завършвате с кори. Отгоре заливате с рядък сос бешамел, поръсвате с настърган кашкавал и слагате да се пече във фурна. Преди да извадите лазанята, поръсвате с останалия кашкавал.

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft