Аспержите поддържат костите здрави

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Аспержите поддържат костите здрави
1847


За разлика от повечето зеленчуци, аспержите имат по-дълъг срок на годност. Те не започват да вехнат веднага след като са били откъснати. При подходящи условия могат да се съхранява за дълъг период от време.

Аспержите са едни от най-добрите източници на витамините A, K, B, C и фолиева киселина . Минералите триптофан, манган и мед също влизат в състава на растението. Всички тези съставки повишават цялостното благосъстояние на организма.


Имат противовъзпалително действие: Това се дължи на вещества като протодисцин, сапонини и др. Тези компоненти помагат срещу амиотрофична латерална склероза, също известна като "Болестта на Лу Гериг" (заболяване на нервните клетки в мозъка и гръбначния мозък).

Високо съдържание на антиоксиданти: Аспержите имат в състава си антиоксиданти като например витамин С, бета-каротин, минерали като цинк, манган и селен. Зеленото растение съдържа и субстанцията глутатион, който се счита за един от най-мощните антиоксиданти. Както е известно антиоксидантите елиминират свободните радикали в организма, поддържат здравословни нива на холестерол и усъвършенстват дейността на сърдечния мускул, подобрявайки състоянието на артериалните стени. Заедно с противовъзпалителните хранителни вещества, антиоксидантите, могат да помогнат за намаляване на риска от чести хронични здравни проблеми, включително диабет тип 2 и сърдечни заболявания.

Поддържат костите здрави : Аспержите са отличен източник на витамин К . Една купа варени аспержи предоставя повече от необходимия дневен прием на този витамин. Витамин К е важен фактор не само са съсирването на кръвта, но също и за костната минерализация, клетъчния растеж и обновяването на тъканите. Някои проучвания показват, че витамин К косвено регулира процесите, свързани с абсорбиране и складиране на калций от организма. Недостатъчно количество на витамин К намалява костната плътност и здравина.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft