Бабини поверия: Какво значи, когато ти горят ушите?

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Бабини поверия: Какво значи, когато ти горят ушите?
2687

Суеверията са се сраснали с нашето ежедневие от незапомнени времена. Суеверието е убеждение или представа, възникнало от опита да се разбере неразбираемото.

Понякога дори може да противоречи на това, което виждане със собствените си очи. Суеверието е начин да се обяснят объркани ситуации чрез игра без правила, която да донесе късмет.

В крайна сметка суеверието е непоколебимо убеждение, което не трябва да опитваме да оборим. На никого не пречи и прави живота поне мъничко по поносим.

Едно от най-старите такива убеждения е за чувството на „горене на ушите”. Няма човек, който не е чул, че ако му горят ушите, някои непременно говори за него. Смята се, че ако ти „гори” дясното ухо – за теб говорят хубави неща, а ако е лявото – злословят по твой адрес.

На други места пък го казват по различен начин - ако ти ”писне/гори” дясното ухо, те чака щастие. Когато „пищи/гори” лявото ухо, ще чуеш клюки за себе си;

Ако те сърбят или ти горят ушите , значи някой говори за теб; Ако ти горят ушите, някой те одумва. Удари се по дупето и ако говори хубаво, ще му се върне хубаво, ако говори лошо, ще му се върне лошо.

Горенето на ухото влиза в групата на други подразделения на суеверията. В тази група влизат още някои от тях (доста странни и дори нелепи) - следните аксиоми:

- Ако те сърби носът, ще ядеш бой. За да не стане, трябва някой да те удари три пъти по ръката.

- Когато те сърби носът , за да не се скараш с някого, трябва да се удариш по ръката, толкова пъти, колкото си се почесал.

- Ако видиш умряло животно на пътя, трябва да си хванеш косата, за да не ти окапе, докато не отминеш гледката.

- Когато говориш за нещо лошо, което не искаш да се случи, „чукаш на дърво”.

- Когато видиш бременна жена , трябва да ощипеш човека до теб по ръката и първият мъж, който те заговори, има чувства към теб.

- Когато се разхождаш по улицата с някой близък и/или познат и ви раздели стълб, колче и т.н., трябва да си кажете „Здрасти”. Иначе ще се скарате.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Нумерология и гадаене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft