Рецептите на Баба Ванга за лечение с билки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Билки за болести и симптоми, започващи с буква Р
1019207
Билки за болести и симптоми, започващи с буква А Билки за болести и симптоми, започващи с буква Б Билки за болести и симптоми, започващи с буква В Билки за болести и симптоми, започващи с буква Г Билки за болести и симптоми, започващи с буква Д Билки за болести и симптоми, започващи с буква Е Билки за болести и симптоми, започващи с буква Ж Билки за болести и симптоми, започващи с буква З Билки за болести и симптоми, започващи с буква И Билки за болести и симптоми, започващи с буква К Билки за болести и симптоми, започващи с буква Л Билки за болести и симптоми, започващи с буква М Билки за болести и симптоми, започващи с буква Н Билки за болести и симптоми, започващи с буква О Билки за болести и симптоми, започващи с буква П Билки за болести и симптоми, започващи с буква Р Билки за болести и симптоми, започващи с буква С Билки за болести и симптоми, започващи с буква Т Билки за болести и симптоми, започващи с буква У Билки за болести и симптоми, започващи с буква Х Билки за болести и симптоми, започващи с буква Ц Билки за болести и симптоми, започващи с буква Ч Билки за болести и симптоми, започващи с буква Ш Билки за болести и симптоми, започващи с буква Я

Билки за болести и симптоми, започващи с буква Р

РАЗДВИЖВАНЕ НА КРАЙНИЦИТЕ – Прави се мехлем от 100 гр. свинска мас и 1 с.л. сол, с който се намазва парче плат и крайникът се увива.
РАЗСТРОЙСТВО (ако не е от тлъста храна) – 10 къпинови връхчета се варят в 1 л. вода, докато остане наполовина. Пие се 3 пъти на ден в продължение на 3 дни по 1 к.ч.
РАЗШИРЕНИ ВЕНИ – Зелени орехчета се заливат със зехтин и съдът, в който са сложени, престоява 40 дни на слънце. След това болният маже болните места, докато се свърши сместа.
РАЗШИРЕНИ ВЕНИ – 1 с.л. дъбова пепел се слага в съд с 2 ч.ч. студена вода. Оставя се за 1 нощ да се утаи. На другата сутрин се отделя внимателно бистрата вода и се пие по 1 с.л. сутрин и вечер след ядене, докато свърши водата.
РАЗШИРЕНИ ВЕНИ – Обут в памучни чорапи, болният да ходи сутрин по росата в планинска ливада. Когато добре се намокрят чорапите, да останат на краката и да съхнат на слънчевите лъчи.
РАЗШИРЕНИ ВЕНИ – Свински бял дроб да се нареже на филии, които се насоляват със сяра и се налагат на болните места.
РАНИ (порезни) – Бързо се затварят, ако се мажат със зехтин, в който 20 дни са киснали цветчета от жълт кантарион. Този зехтин е подходящ и за лекуване на кървяща рана. Пие се сутрин на гладно по 1 с.л.
РАНИ (охлузване) – Мажат се с мехлем от 1 ч.л. свинска мас, 1 ч.л. мед и 1.ч.л. сода бикарбонат.
РАНИ (охлузване ) – Наред с прилаганото лечение, болните всекидневно да ядат салата от керевиз.
РАНИ (трудно зарастващи ) – 3 клонки от билката зарасличе се варят в 1 л. вода, докато остане на половина. Прецежда се и се правят промивки.
РАНИ (незарастващи) – мехлем от счукани кълчища и прясна свинска мас.
РЕВМАТИЗЪМ (невралгичен) – да прави слънчеви бани, като преди това намазва болните крайници с мас и оръжейно масло.
РЕВМАТИЗЪМ – Изкопава се корен от орехово дърво, когато цъфти, от дълбочина около 60 см. Първата жила, която има дебелината на 1 пръст, се отрязва от дънера на около 20 см. Пуска се в шише, пълно с 1 л. зехтин. Бутилката се заравя на мястото на откопаното коренче на 60 см. дълбочина и престоява в земята 40 дни. Когато шишето се извади, се съхранява на тъмно място. Болният се маже с този зехтин от петите до врата, т.е. цялото тяло, докато зехтинът свърши.
РЕВМАТИЧНИ БОЛКИ ПРИ ЛОШО ВРЕМЕ – Лапи на коленете и китките от сварените листа на смарадлика.
 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Билки и билколечение
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft