Бисквити с канела и орехи
Продукти:
	75 г меко краве масло
	150 г (2/3 ч. ч.) захар
	1 голямо яйце
	1 ч. л. ванилова есенция
	200 г (1 и 1/4 ч. ч.) брашно тип 500
	1 ч. л. бакпулвер
	1 ч. л. мляна канела
	25 г (1/4 ч. ч.) млени орехи
	2 с. л. мляна канела
	2 с. л. захар
	Приготвяне:
	• В купа се разбиват кравето масло със захарта.
	• Прибавят се яйцето, есенцията и всичко се разбива добре.
	• Брашното се пресява с бакпулвера и 1 ч. л. канела.
	• Добавя се към маслената смес.
	• Омесва се тесто, което се поставя в хладилник за 30 минути.
	• Огнеупорна тава се застила с хартия за печене.
	• Фурната се загрява на 175 С.
	• В чиния се смесват млените орехи, 2 с. л. канела и захар.
	• От бисквитеното тесто се оформят топчета с големина на орех.
	• Овалват се в орехово-канелената смес.
	• Нареждат се в тавата за печене на разстояние 2-3 см едно от друго.
	• По желание отгоре могат леко да се притиснат с вилица.
	• Шведските бисквити с канела и орехи се пекат 10-12 минути до златист цвят. 

                            
                            
                            
                            
                            
                            







