Важни неща за менструацията, които трябва да знаете

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Важни неща за менструацията, които трябва да знаете
4798


Ако гинеколожката ти никога няма време да чуе и да отговори на въпросите ти, по-добре я смени. Междувременно ние ще отметнем някои от питанията ти.

Всеки път, когато съм в цикъл , не спирам да мисля за храна. Защо съм толкова гладна?
Това се дължи на бунтуващите се хормони . Те започват да варират няколко дни преди цикъла ти и продължават до началото му – това отпушва апетита ти.

Защо кръвта в началото на менструацията ми е тъмно червена?
Началното кървене може да бъде с тъмно червен, кафяв или почти черен цвят, защото кръвта се задържа по-дълго време във влагалището и се променя от киселинността му.

Мога ли да си отложа цикъла с няколко месеца?
Ако не се опитваш да забременееш, някои гинеколози смятат, че нищо не ти пречи. Можеш да го отложиш за неопределен период от време, като дълго време взимаш противозачатъчни (не прави пауза или пропусни плацебо хапчета и започни направо със следващата опаковка). Преди да започнеш да ги пиеш, задължително се консултирай с лекаря си.

Защо ме боли вагината през тези дни от месеца?
Причината да чувстваш некомфортно външната или вътрешната част на срамните си устни, както и причината и за свръхчувствителността ти там долу, се дължи на кръвотечението. Тампоните могат да подсилят неприятното усещане, затова по-добре използвай превръзки. Ако обаче вагината започне много да те боли, по-добре отиди на лекар.

Трябва ли да ме притесняват големите съсиреци кръв?
Червените кафеви съсиреци са нормални и са обичайни за първите дни от цикъла. Но ако
винаги са с големи размери или се появят в края на менструацията ти, най-добре информирай гинеколожката си. Те могат да са признак на ендометриоза или миома .

По колко тампона трябва да използвам на ден?
Зависи от това колко силно е кръвотечението ти. В началото на цикъла можеш да го сменяш на всеки 2 часа, докато в края – можеш да изкараш с един до 8 часа.

Цикълът ми е нередовен . Какво да направя, за да го регулирам?
Първо, трябва да разбереш защо не ти идва на всеки от 21 до 35 дни. Обикновено причината е в стреса, диетите и ендометриозата. За да разбереш твоята причина – отиди на преглед.

Как да променя мнението на гаджето си за секса по време на менструация?
Направете го към края на цикъла ти или веднага след като си си взела душ, когато кръвотечението е по-слабо. Гледай да легнеш по гръб или да застанеш странично, за да останат по-малко червени следи. Като цяло обаче сексът по време на менструация не се препоръчва поради риск от появата на ендометриоза .

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft