Важни правила за декора у дома

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Важни правила за декора у дома
3437

Всяка домакиня се стреми да превърне дома си в уютен кът , стилно подреден и модерно аранжиран според последните тенции в декора. За да улесненим мисията й, предлагаме 6 лесни правила за декора на дома!

Правило 1: Интериорните дизайнери съветват първо да избирате мебелите , а след това цвета, в който ще декорирате. Причината е, че много пъти хората си харесват модели в мебелния магазин, които отговарят изцяло на вкуса им, но не и на цветовата гама у дома. Избирайте мебелите, след това лесно може да съгласувате с тях цвета или комбинацията от багри.

Правило 2: Не декорирайте с повече от два различни тапета или с повече от 3 цвята. В противен случай рискувате да създадете безвкусна основа на стаята.

Правило 3: Изберете правилния цвят. Ако сте притежатели на по-голям дом, имайте предвид, че белият цвят ще го направи да изглежда още по-просторен. Тъмните нюанси пък оптически стесняват, затова не са препоръчителни за малки жилища.

Правило 4: Изберете си фокусна точка, около която да изградите декора в стаята . Това може да е стена в различен от останалите стени цвят, мебел в характерен стил, форма, цвят, картина или някакъв декоративен елемент.

Правило 5: Съобразявайте се с размерите на жилището . Ако живеете в апартамент с по-малка площ, приемете, че трябва да обзаведете стаите с по-малки мебели. Ако в по-тясна стая поставите диван, който се разпростира от единия до другия край, тя ще изглежда още по-малка. Големите по размер мебели оптически стесняват.

Правило 6: Търсете симетрия и пропорционалност. Дори по-хаотичните и екстравагантни натури търсят някаква формула на съгласуваност между декоративните елементи у дома.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Дом
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft