Лесни и вкусни рецепти с кайма

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Вкусни птичи гнезда от кайма
33010

Вкусни птичи гнезда от кайма

Продукти:
500 г. кайма
1 филия хляб
4 яйца
чубрица
магданоз
черен пипер
1 гл. лук
Приготвяне:
В по-голяма купа слагаме каймата и я размесваме с една намокрена и изцедена от водата филия хляб. След това добавяме ситно нарязания лук и мерудиите. 
Каймата се омесва добре. Оставя се в хладилника да стегне. Взема се подходяща тава, покрива се с хартия за печене и от каймата се правят малки топки, в средата на които се прави малка дупка – моделираме от каймата гнездо. Печем каймата на 200 градуса за около 20 минути, след което изваждаме тавата и във всяко гнездо чукваме по едно сурово яйце. И отново слагаме във фурната, за да се забулят яйцата. Вадим и сервираме с гарнитура по избор.
За да не ви излиза яйцето извън гнездото, както при мен, трябва да направите по-големи гнезда.

 

1 2 3 4
5
6 7 8
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft