Водна диета за пречистване и ускоряване на метаболизма

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети отслабване
Водна диета за пречистване и ускоряване на метаболизма
10785

Така наречената "водна диета" е разработена от американски диетолози и все повече набира популярност. Учените изненадаха света с изявленията си за извънредния ефект на обикновената питейна вода върху загубата на теглото.

Няма нужда да обясняваме подробно колко значима е водата за човешкото съществуване. Тя осигурява на клетките в организма всички хранителни вещества - минерали, витамини, соли, участва в регулирането на телесната температура.

Сега учените твърдят, че благодарение на специално създадената водна диета можем значително да коригираме теглото си. Те препоръчват да започнем деня с чаша филтрирана (това е важно! ) вода с малко лимонов сок преди закуска.

Освен това, през деня трябва да се пие индивидуална доза вода. Дозата можете да пресметнете лесно - за всеки килограм от теглото трябва да консумирате 40 мл вода.

6-8 чаши на филтрирана вода дневно помага за намаляване на чувството на глад и спомагат за ефективната работа на храносмилателната система.

Не трябва да забравяте, че трябва да консумирате дозата си питейна вода най-малко 30 минути преди хранене или два часа по-късно. Да не се пие по време на хранене. Това може да наруши функционирането на храносмилателния процес. Ако пиете вода веднага след ядене, това също няма да има нужния ефект.

Важно е да запомните, че не можете да замените водата с една бира или сода . Подхранвайте организма с напитки без кофеин, алкохол и без калории. Изследователите съветват да следвате тази диета в топлия сезон, когато течностите отчасти се изхвърлят чрез потта. Това помага за намаляване на натоварването на бъбреците.

За съжаление водната диета си има и своите минуси. Ако човек консумира повече от 4 литра течности на ден, отмива от организма необходимите минерални вещества. Затова е важно да се придържат към златната среда, за да не се получи дефицит на витамини и минерали в организма.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Диети и отслабване
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft