Вредни ли са обичаните от всички компоти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Вредни ли са обичаните от всички компоти
12849

По-голямата част от хората сме израснали похапвайки сладко или домашен конфитюр през студените зимни вечери. Другото изкушение, което все още обичаме и консумираме са компотите .

Макар, че вече все по-рядко се произвеждат, компотите все още са обичани и употребявани. До колко са полезни е въпрос, който можем да зададем за всяка друга напитка или храна.

Пресни плодове
Все повече се оглеждаме всичко, което консумираме да е „био” като си мислим, че след като има такъв етикет значи си купуваме качество. Можем да срещнем най-разнообразни мнения за компотите – били вредни, защото имало много захар, от тях се дебелеело, били храна за гладни студенти, отишли да учат някъде другаде.

Вредно и полезно в случая носят не само двете си основни значения. Вредата за един не винаги е вреда за друг, особено ако говорим за храна. Що се отнася до въпроса дали дебелеем от компоти, то трябва да изясним, че не дебелеем от някоя храна, а от това, че сме прекалили с нея.

Не може да наричаме консервираните плодове вредни. Дали са подходящи за децата не е въпрос с един отговор. Естествено, че е по-добре да има пресни плодове. Но нали не мислите, че пресните плодове, които купуваме в студената зима например и които изглеждат току-що откъснати, са напълно натурални?

Приготвяне на компоти
А по въпроса за кого са храна – ако компотите са ви вкусни и имате навик от малки да похапвате от тях от време на време, продължавайте да го правите. Същото е и ако не ви харесват, но не бива да ги окачествяваме като вредни или полезни. В крайна сметка всичко е полезно, стига да не прекалявате с количеството му.

Но помислете и за това – кое е по-добре да купите, натурален сок в картонена кутия или да отворите един компот и детето да изпие сиропа? Ако в компота има захар, то в останалите продукти на пазара има консерванти и различни други съставки, които са вредни за вас и децата ви.

Ако смятате, че има много захар в компота – разредете го с вода или при направата им, слагайте по-малко количество. Освен сока, плодовете могат да се разбиват и детето ви да пие истински натурален нектар, който може да не му донесе витамини, но няма да му навреди.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft