Вредно ли е безразборното приемане на хомеопатични лекарства

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Вредно ли е безразборното приемане на хомеопатични лекарства
1630

Въпреки, че са хомеопатични , лекарствата НЕ са безвредни и е много важно да не се прилага самолечение, а препаратите да се изписват от лекар-хомеопат. Това най-вече се отнася за хората, които приемат хомеопатични лекарства безразборно и при които, освен че няма да се излекува болестта, е напълно възможно да се прояви т.н. ефект на “доказване”. Това означава, че ако се лекува грип и висока температура например, при приемане на хомеопатични лекарства, които не са правилно дозирани, тези симптоми вместо да се подтиснат и да се стимулира организмът да се справи сам с вирусната инфекция, е възможно да се засилят и здравословното състояние да се влоши.
Истина е, че хомепатията не може да доведе до сериозни и продължителни здравословни проблеми, но самолечението в много случаи може да предизвика неприятни странични ефекти.
Друго всеобщо разпространено мнение е, че хомеопатичните лекарства не могат да се предозират. Това също не е така. Това важи в особена сила в случаите, когато пациентът е приемал повече от три пъти за едно денонощие лекарство в ниска потенция, там където има от самото лекарство останали молекули и се е получил ефектът на „доказване”, когато се появяват симптомите на лекарството, което се приема. В този случай лекарите-хомеопати могат да назначат друго хомеопатично лекарство, което да блокира ефекта от предишното. Друг вариант е да се оставят нещата така и да се изчака лекарството да намали ефекта си. Може и да се антидотира като се намаже тялото с ментов спирт, да се пие чай от мента, ментови бонбони и други вещества, които са на базата на мента или други силно миришещи вещества.
От друга страна дори и да не е назначено правилно, едно хомеопатична лекарство прието еднократно не може да навреди. Хомеопатичното лекарство търси точната болест в организма и ако не я намери отминава без да оставя следи. Това е причината много хора да предприемат самолечение, осланяйки се на факта, че лечението с хомеопатия е безвредно за организма. В резултат на това ако човек е решил да се самолекува и приема грешни препарати, в неправилна потенция и прекалено често е възможно да се получи обратен ефект. Отделно, че излекуване в този случай няма да настъпи.

За да не се стига до такива екстремни ситуации, е необходимо да се спазват няколко основни правила:
- винаги да се прави консултация с лекар-хомеопат
- при липса на възможност за такава консултация и приемане на произволен хомеопатичен препарат да се наблюдава внимателно състоянието на организма. При остра патология лекарството трябва да започне да действа в рамките на 3 до 6 часа след приемането му, т.е. да се почувства подобрение
- ако шест часа след приемане на хомеопатичен медикамент не е настъпило подобрение или има влошаване на състоянието, консултацията с лекар-хомеопат е наложителна. Примането на повече от три дози от съответното хомеопатично лекарство в рамките на 24 часа може да доведе до усложняване на състоянието

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft