Вслушайте се в организма ви той знае от какво имате нужда

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Вслушайте се в организма ви той знае от какво имате нужда
1481

Организмът не получава достатъчно целулоза – един от сигналите за това е запекът. Той е признак за липсата на храни, богати на целулоза, които приемаме с храната.

При запек токсините от стомаха навлизат в организма и предизвикват различни здравословни проблеми, те могат да са лошо храносмилане, кожни обриви или по-сериозни проблеми като сърдечни или мозъчни.

Липсата на целулоза също така може да наруши хормоналния баланс и имунитета . Други сигнали – чести стомашни спазми, понижена енергия, проблеми с храносмилането, кожата, възпалителни процеси.

За да избегнем тези неприятни последствия от неправилно хранене, трябва да приемаме с храната повече зеленчуци, салати, плодове и зърна. Това са продукти с високо съдържание на целулоза и други хранителни вещества.


Ако приемаме всекидневно около 35-40 грама целулоза, това не само ще се отрази добре на стомаха ни, но и ще понижи риска от развитие на диабет и сърдечни заболявания.

Ако организмът изпитва липса на витамин В, той може да ни даде сигнал – нацепване на ъгълчетата на устните . Недостигът на който и да е от витамините от група В, първо се забелязва на тъканите на лицето.

Често недостигът им е при хора, които прекалено често се хранят с преработена храна или полуфабрикати или използват много захар или алкохол. Други сигнали са анемия, ниско ниво на енергия, проблеми с кожата, тъмни кръгове под очите.


Като начало, за да се избегнат подобни проблеми, трябва да се промени начинът на хранене и да се включат повече свежи продукти, богати на витамин В .

Високо е съдържанието на този витамин в бирената и обикновената мая, но ако страдате от кандидоза, трябва да се откажете от тези продукти. Добър източник на витамин В са пшеничните кълнове, корнфлейкс, зеленината, яйчения жълтъ к, сладките картофи, червеното месо, черният дроб и птиците.

Ако сте вегетарианци, за вас са подходящи специални добавки с този витамин. Преди да започнете да ги приемате обаче, най-добре първо се консултирайте с лекар. Той може да ви препоръча и други начини за борба с дефицита от витамини.

Трябва да сте много внимателни при смесването по собствена преценка на различни витамини. Прекаленото количество от някои от тях в организма, може да доведе до сериозни проблеми.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здравно
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft