 
                            
                        
                                    
                Вторник Спагети Карбонара
	1 с. л. зехтин
	250 г панчета или бекон
	100 г краве масло
	150 мл сухо бяло вино
	4 яйца
	2 жълтъка
	100 г сирене Пармезан
	400 г спагети
	сол и смлян черен пипер
	допълнително Пармезан
	Приготвяне:
	• Зехтинът се загрява в голям тиган.
	• На среден огън се изпържва нарязаният на кубчета бекон или панчета до златист цвят.
	• Прибавят се половината от кравето масло и цялото вино.
	• Отделно в купа се разбъркват яйцата с жълтъците и настърганото сирене Пармезан.
	• По желание се подправят със сол и черен пипер (трябва да се внимава със солта, тъй като беконът или панчетата вече са солени).
	• Спагетите се сваряват според указанията на опаковката.
	• Отцедените спагети се изсипват в тигана и се разбъркват.
	• Добавят се яйцата с Пармезан.
	• Всичко се разбърква и се добавя останалото масло.
	• Спагетите alla carbonara се разпределят по чинии.
	• Поръсват се с допълнително настърган Пармезан. 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







