Да предпазим косата си през летните горещи дни

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за косата
Да предпазим косата си през летните горещи дни
1387

Излагането на слънце през летните дни е не само вредно за вашата кожата, но и за косата ви. Ако не и обърнете необходимото внимание, тя бързо ще се изтощи и ще започне да се къса.

Предлага ме ви няколко превантивни мерки, които ще предпазят косата ви през летния сезон :

♦ Носете шал или шапка, за да предпазват косата си от слънцето, но се уверете, че те няма да ограничат кръвообращението на скалпа.

♦ Ако не желаете да си сложите шапка, използвамеспрей с ултравиолетова защита, който съдържа хидролизиран кератин и предпазва косъма от вредните слънчеви лъчи. Изплакнете с шампоан за дълбоко почистване, когато се приберете вкъщи.

♦ Ограничете употребата на сешоар, маша и не я къдрете, защото това допълнително изсушава косата ви. Ако все пак е необходимо използвайте подхранващи продукти

♦ Избягвайте да миете косата си с гореща вода.

♦ Пиенето на вода през летните месеци е важно за здравата коса, както и цялостното ви здраве, така че се уверете, че приемате достатъчно.

Избягвайте продукти за коса с формалдехид или алкохол в него . Опитайте се да използвате натурални продукти.

♦ Мийте косата си по-рядко и използвайте подберете шампоан с натурални съставки . Опитайте се да използвате сух шампоан, ако трябва да измиете косата си по-често.

Използвайте балсам върху косата си всеки ден .

♦ Избягвайте използването на фиксатори за коса

♦ Преди да отидете в басейна или море, навлажнете косата, това ще намали абсорбцията на хлорирана / солена вода в косата.

♦ Използвайте шампоан за след плуване да се измие хлорта / солта, както и всички остатъци, които могат да бъдат в косата си. Хлорът сериозно ще изсуши косата ви, ако не се измие.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Коса
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft