Докога да кърмим бебето през нощта

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за родители
Докога да кърмим бебето през нощта
2345

Като възрастни ние сме разбираемо привързани към проспиването на един солиден блок сън, за предпочитане около осем часа всяка нощ.
За сравнение, през първия месец след раждането децата се будят често и непредсказуемо по всяко време на денонощието. През втория месец повечето деца започват да проспиват една по-голяма пауза от около 4-5 часа. На възраст 3-5 месеца има поне една по-голяма пауза, но покрай започващото зъбоникнене децата продължават да се будят поне 2-3 пъти нощем. На 6 месеца повечето бебета могат да проспиват 6 часа, но покрай усвояването на нови умения обичайно продължават да се будят често, макар и не всяка нощ. Около годинката 80% от бебетата проспиват по 6 часа , но пак има нощи на често будене.

От това става ясно, че раждането на бебе разбива навиците ни за сън за дълъг период, което става причина за умора , напрежение и безкрайни стресиращи опити колкото е възможно по-скоро да се приучи детето към ритъм на сън, бодърстване и хранене, който е удобен и подходящ за възрастните.
Когато знаете и разбирате защо първоначално бебето спи и се храни по толкова различен от нас начин, ще ви е по-лесно да приемате разликите. Това ще ви позволи по-спокойно да изчакате времето, в което детето по естествен път ще е способно да спи по-дълго и да се храни по-рядко.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Родители и деца
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft