Домашни балсами за подхранване на косата през зимата

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за косата
Домашни балсами за подхранване на косата през зимата
83984

Няма жена, която да не използва балсам за коса. Това  помага за бързото възстановяването на косата, а също и за премахване от кожата на главата  мъртвите клетки. Затова правилният избор на балсам е особено важен за защитата на здрава и красива коса.

Всички балсами се разделят на различни категории, в зависимост от това за каква коса са предназначени: за нормална, суха, мазна, смесен тип или боядисана.

Кой балсам е подходящ за нашата коса?
Съществуват различни разновидности на балсамите за коса. Най-разпространен е балсамът, който се препоръчва да се използва всеки път след измиване на главата (втрива се в косата и се отмива след 2 минути).

Балсамът покрива косата с положително заредени частици от кондиционирания материал. Този предпазен слой предпазва косата от оплитане и прекалено опъване във влажно състояние, когато е най-уязвима.
Най-ефективно е един път в месеца за всички типове коса и един път в седмицата за сухата или повредена да се нанася балсам на измита и влажна коса, който да се оставя да престои 5-10 минути, след това старателно да се отмие с топла вода.

Балсамите, които не се отмиват
Те защитават косата от неблагоприятното влияние на слънчевите лъчи, хлорираната вода, а еднакво помагат за съхраняването интензивността на цвета при боядисаните коси. Използвайки този балсам, следва първо да измиете главата с шампоан, после  да нанесете балсам, който се изплаква, да го отмиете, да изсушите косата с хавлиена кърпа и да втриете по цялата й повърхност предпазен балсам, който се оставя до пълното му изсъхване. Това много ще облекчи по-нататъшното стилизиране на косата.

Съществува и друг начин. Ако ви се намират 30 свободни минути, може да измиете главата си с шампоан, да изсушите косата, а след това да втриете в нея натурално приготвен домашен балсам , да сложите шапчица за баня и след 10-тина минути да изплакнете косата.

Ето няколко рецепти за приготвяне на домашни балсами за косата от вкъщи:

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Косата
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft