Вкусни пролетни ястия със спанак за събота

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Задушен спанак със сметана
46419

Задушен спанак със сметана

Продукти:
700 г спанак
3 лъжици масло
2 лъжички брашно
100 г сметана
щипка захар
черен пипер
сол
пържени хапки

Задушаваме почистения спанак (без добавяне на вода) под похлупак до омекване. Намачкваме го, за да пусне сока, нарязваме ситно и изпържваме в 2 лъжици масло в продължение на 5 минути. Прибавяме сол, черен пипер, захар и брашното и като бъркаме непрекъснато, пържим още 2 минути. Прибавяме сметаната, възваряваме сместа и задушаваме под похлупак 5 минути. Подреждаме спанака в блюдо, поръсваме с масло и украсяваме с пържени хапки.

1 2 3 4 5 6
7
8
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft