Задължителни продукти за красив и поддържан маникюр

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за маникюр
Задължителни продукти за красив и поддържан маникюр
4980

Хубавият и добре поддържан маникюр може да бъде факт и при домашни условия. Той, обаче, се простира отвъд това да нанесете качествен цветен лак върху ноктите си. За да създадете перфектна визия на маникюра си и да го оформите у дома ще трябва да разполагате с определен сет от задължителни продукти за почистване и подхранване . Ето и кои са 10-те най-важни:

1. Хубав лакочистител

Инвестирайте пари в малко по-скъп лакочистител без ацетон, който да е направен по формула, която не вреди на ноктите, а ги подхранва. Има продукти от този тип, които имат приятен аромат и са обогатени с витамини, минерали и антиоксиданти.

2. Вземете си нокторезачка

Може да сте свикнали да режете ноктите си с ножичка, но ако имате по-дълъг маникюр ще ви бъде по-удобно да използвате нокторезачка за тази цел, която ще подрязва в една и съща хубава форма ноктите ви.

3. Пила с 4 повърхности

Пилата за нокти е незаменим инструмент за поддържането на маникюра. Днес това приспособление е и практично, и многофункционално, и красиво. Вземете си пила с 4 повърхности - oт най-фина до грапава. Тя е подходяща за оформяне, както на естествен, така и на изкуствен маникюр. С нея ще можете да изгладите не само ръбовете на ноктите си, но и тяхната плочка като ѝ дадете блясък дори без лак. Използвайте картонени пили, а не метални.

4. Омекотител за кожички

Омекотените кожички се избутват много по-лесно и бързо. Омекотителите се продават в най-различни варианти, някой се нанасят с четка, други просто се втриват. Когато избирате такъв продукт трябва да знаете, че в съдържанието му не бива да има хидрооксид, тъй като той е вреден за

5. Гел за премахване на кожички

След като омекотите кожичките си, ако те са прекалено дебели, опитайте се да ги минимизирате с подобен продукт. Той може да свие излишните образования и да ви спести болезненото им изрязване.

6. Инструмент за избутване на кожички

Това е вид шпатула, може да е с гумено връхче, с която да доизбутате и допочистите вече омекотените кожички, така че да получите перфектна плочка на ноктите.

7. Прозрачна основа за лак

Това е ключът за поддържане на красиви нокти, които няма да се оцветят в жълтеникав нюанс, а освен това основата за лак удължава трайността на цветния маникюр. Така че усилията и времето си заслужават.

8. Безцветен „топ" лак

Топ лакът се полага последен като не само придава блясък на ноктите, но и също така запазва маникюра по-дълго. Има продукти от този вид, които изсушават лака по-бързо.

9. Коректор-писалка за маникюр

Ако без да искате зацапате с лак и кожата около ноктите си, този инструмент ще ви трябва задължително, за да премахнете излишния лак без да нарушите маникюра си. Този продукт ще ви осигури идеално чисти линии.

10. Крем за ръце

Добре полираните, оформени и лакирани нокти заслужават едни прекрасни, меки длани. Така че, не забравяйте да завършите маникюра си с полагането на хидратантен крем за ръце, който трябва да бъде част от дамската ви чан

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Маникюр
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft