Защо микробите обичат жените

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Защо микробите обичат жените
798

Въпреки че жените обикновено са по-чистоплътни, отколкото мъжете, статистиката показва, че около тях има няколко пъти повече бактерии, отколкото около мъжете. Може би това е една от причините са разпространеното схващане, че болестите обичат повече чистите хора.

Върху клавиатурите, бюрата, телефоните и личните вещи на жените живеят 4 пъти повече бактерии , отколкото върху вещите на мъжете, показват данните, изнесени от американски изследователи.

Този удивителен на пръв поглед феномен всъщност може да се обясни доста лесно: жените редовно използват козметични средства, най-често крем за ръце, който е отлична среда за развитие на повечето бактерии и вируси.

Но мъжете не трябва да бързат да се радват! Ако около жените болестотворните микроорганизми се навират в изобилие на работното им място, мъжете си ги носят със себе си – в портфейлите и по разричните технологични джаджи, които ползват в ежедневието.

Според изчисленията на американските учени, цитирани от Ройтерс, на всяко бюро в офиса живеят средно 400 пъти повече микроби отколкото по стената на тоалетната.

За да се намали количеството вредни бактерии и вируси по предметите, които използваме всеки ден, трябва при почистването им да се използват дезинфектанти . По този начин не само по-голяма част от микроорганизмите се унищожава, но и се създава по-неблагоприятна за развитието на нови среда.

Разбира се, не бива да се изпада в крайности. Просто такива предмети като мобилният телефон, клавиатурата, мишката и т.н. от време на време трябва да се дезинфекцират, ако не със специален препарат, поне с памуче, напоено със спирт. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft