Защо почернява среброто

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Модни съвети
Защо почернява среброто
15529

Никога ли не ви е почернявало сребро ? Имам в предвид, не просто потъмняване, а истинска чернилка. Едно сребърна верижка може да потъмнее и за месец след покупката, а може и след няколко години. Защо?

Закупените от вас накити имат в състава си и мед, която по-силно и по-бързо се окислява. Основният окислител е потта. В нея, освен солите, се съдържат и аминокиселини, които съдържат сяра. Под въздействието на съдържащите сяра съединения, среброто почернява. Ако имате повишено отделяне на пот, ще почерняват всички ваши украшения. Възможно е това повишаване е да е свързано просто с физическо натоварване. Ако почерняват накити само на определени участъци от тялото, следва да се замислите за локални проблеми с ендокринната система.

Хормоналните промени в организма могат да причинят повишено отделяне и кожна мазнина. Най-много мастни жлези са разположени върху гърдите. Ако почерняват само синджирчетата, може да е свързано с „хормонални бури“, които се наблюдават, например, при бременните. Усилена работа на мастните жлези възниква и при някои заболявания.

Също така , киселинността на кожата се променя от силни емоционални натоварвания, стрес и преживявания.

Съществува мнение, че потъмняването на сребърните украшения говори за недостатъци в работата на черния дроб и бъбреците. Засега няма потвърждаващи научни факти. Съмнителни са и слуховете, че среброто почернява от натрупване на отрицателна енергия – т.е. когато среброто поема върху себе си удара при направени уроки или магия. А знае ли някой, може и да е така?

Причините за почерняването на среброто могат да бъдат многобройни. Тук играят роля и пробата на изделието, и химическия състав на въздуха, също и влажността на въздуха. Възможно е да сте пребивавали на място, съдържащо във въздуха или почвата повече сероводород. А може би сте започнали да използвате нов крем, нова козметика, или сте започнали да вземате някакъв медикамент.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Модни съвети
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft